گردهمایی کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه به روایت اسناد تاریخی؛
گنجینهای صدساله از تاریخ و سیاست در ایران/ نمایش اسناد تاریخی با بیش از یک سده قدمت
هدف از برگزاری برپایی نمایشگاه درک بهتر هویت و پیشینه تاریخی کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه به عنوان یک مرکز علمی با مأموریت حفظ و نگهداری میراث مکتوب و دانش متراکم مورد نیاز پژوهشگران است.
پیش از آغاز این نشست نمایشگاه اسناد تاریخی مربوط به سیر تحول کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه با حضور استادان و پژوهشگران حاضر در سالن افتتاح شد.
در این نمایشگاه ۴۰ سند از اسناد تاریخی مهم مربوط به تأسیس کتابخانه با بیش از ۱۰۰ سال قدمت، از جمله نامه به وزیر علوم وقت در خصوص تأسیس کتابخانه در وزارت امور خارجه، اساسنامه و آییننامه کتابخانه در سال ۱۳۲۸ شمسی، اطلاعات کتابخانه در سال ۱۳۱۲ شمسی، نامه ارسالی مرتضی خان ممتاز الملک سفیر کبیر از سفارت ایران در واشنگتن در خصوص ضرورت ایجاد کتابخانه در وزارت امور خارجه و … در معرض دید شرکتکنندگان قرار داده شده بود.
هدف از برگزاری این نشست و برپایی نمایشگاه درک بهتر هویت و پیشینه تاریخی کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه به عنوان یک مرکز علمی با مأموریت حفظ و نگهداری میراث مکتوب و دانش متراکم مورد نیاز پژوهشگران در شاخههای گوناگون روابط بین المللی، سیاست خارجی و دیپلماسی و همچنین تبیین نقش این کتابخانه در توسعه و ارتقای سطح دانش در وزارت امور خارجه و سایر نهادهای علمی و اجرایی مرتبط با تصمیم سازی و تصمیم گیری سیاست خارجی اعلام شد.
در افتتاحیه نشست که با حضور مسئولان وزارت امور خارجه و جمعی از شخصیتهای علمی و فرهنگی کشور برگزار شد، آقایی، معاون اجرایی و اسناد مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی به حاضران در نشست خیرمقدم گفت و سپس کلیپی با موضوع سیر تحول کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه بر پایه اسناد تاریخی نمایش داده شد.
در ادامه دکتر محمدحسن شیخالاسلامی، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، پس از معرفی کوتاهی از کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه و اشاره به مشکلات کتابخانه، از حجتالاسلام دکتر سیدمحمود مرعشی نجفی، رئیس کتابخانه آیتالله مرعشی قم، دعوت کردند که درباره تجربیات خود سخن بگویند. پس از آن مژده محمدی، از سیر تحول کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه به روایت اسناد آرشیو وزارت امور خارجه گزارشی ارائه کرد.
در ادامه، پنل تخصصی با دبیری دکتر شیخ الاسلامی، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با پنج سخنرانی برگزار شد. در این پنل دکتر الهام ملکزاده، با موضوع «تحول کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه در دوره پهلوی به روایت اسناد آرشیو ملی ایران»، دکتر عباس ملکی، با موضوع «سیر تحول کتابخانه تخصصی پس از تأسیس و راهاندازی دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه»، عمادالدین شیخالحکمایی با موضوع «روزآمدسازی منابع در مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه»، دکتر فریبا افکاری با موضوع «کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه: گنجینهای صدساله از تاریخ و سیاست در ایران»، و دکتر محسن حاجی زینالعابدینی با موضوع «نقش کتابخانههای تخصصی در مدیریت دانش بر پایه فناوریهای نوین» سخن گفتند.
نظر شما