برگزاری محافل تجلیل و تکریم با حضور رئیس جمهور و مسئولان مختلف و همچنین پیامهای مهرآمیز دولتیها، مجلسیها و سایر مسئولان کشوری و لشگری و ...
صد البته که مطابق رسم هرساله، باب گلایههای ریز و درشت خبرنگاران و اصحاب رسانه باز شده، از مطالبه تاریخیِ اِعمال سخت و زیانآور بودن حرفه خبرنگاری در سوابق بیمه بازنشستگی تا مسکن، تسهیلات، مشکلات و موانع، معیشت و ...
اما در این هزاران، یک نکته بیشتر خودنمایی میکند؛ نقش خبرنگار در تحقق رسالتِ تبیین! موضوعی که در روزهای پرحادثه ۱۴۰۱ خودش را بروز داد و سرنوشت یک نسل را دستخوش بحران کرد. نسلی پرسشگر که به دلیل عدم یافتن پاسخ قانعکننده به سوالات جنجالی خود در ابهام فرو رفته و مرعوب بازی رسانه در آن سوی مرزها شدند.
اما تقارن ایام محرم و آغاز رسالت بانویِ رسانه، حضرت زینب(س) که تبیین؛ میراث بزرگ اوست، تلنگری است بر جامعه خبرنگاری!
در اینکه حضرت عقیله بنی هاشم، حرف اول و آخر را در خبرنگاری بدون مرز میزند هیچ تردیدی وجود ندارد. این بانوی بزرگ مرز اطلاعرسانی، تبیین و روشنگری را نه تنها در بُعد مکان که در طول زمانهای مختلف نیز درنوردید و اگر امروز نام و نشانی از دین و قیام عاشورا باقیست بخش اعظم آن به دلیل نقشآفرینی بانوی مصیبتزده دشتِ بلا در سنگر تبیین و روشنگری است.
روایتگری عاشورا و اهداف قیام و پرده برداشتن از فساد حکومت اموی، رسالتی خطیر بود که حضرت زینب کبری(س) در حادثه عاشورا به عنوان یک خبرنگار و رسانه به درستی به سرانجام رساند و مکتب حسینی را تثبیت کرد.
با تامل در سیره این بانوی بزرگ، رسالت خبرنگاران بهویژه جامعه بانوان خبرنگار و فعال در حوزه رسانه در تبیین و روشنگری بیش از پیش نمایان میشود. اینکه رسانه ابزار قدرت و پول نیست؛ بلکه رسالت رسانه آگاهیبخشی، روشنگری و جلوگیری از فساد و پیگیری حقوق ریز و درشت مردم و رفع موانع خدمترسانی است. رسالتی که سرما، گرما، تهدید، تبعیض و... مانعی بر مسیر انجام آن نیست و چه بسیار خبرنگاران آزادهای که در این مسير دچار آسیب شدهاند.
رسالتی که شاید امروز در حاشیه مشکلات معیشتی و تبلیغات پرهیاهو کمرنگ جلوه میکند و بار سنگینی که بر دوش خبرنگار نهاده شده است. امید که با الگوبرداری از حضرت زینب (س) در انجام این رسالت خطیر سربلند باشیم.
نظر شما