اصفهان- نمایشگاه گروهی چیدمان و تصویرگری بر اساس کتاب «طوفان البکاء» در حوزه هنری برگزار میشود.
مجتبی مجلسی، مدیر هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اصفهان، در خصوص ویژگی کتاب «طوفان البکاء» و دلیل انتخاب آن برای خلق تصویرگری گفت: چاپ سنگی و تصویرسازی یک تکنیک خاص و معروف است و ما کتابهای چاپ سنگی زیاد داریم؛ همچون شاهنامه و کتابهای حافظ و سعدی و نظامی گنجوی. اما ویژگی کتاب «طوفان البکاء» این است که تصویرگری اهل بیت را در خود دارد. در تصویرگری مذهبی یک سری خلاقیتهایی وجود دارد که میشود آن را دستمایه و الگوی نسل جدید برای تصویرگری دینی قرار داد.
مجلسی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای مهم این کتاب این است که چون کتاب پرمخاطب و پرچاپی بوده، غیر از چاپهای سربی و دستنویس، بیش از چهل بار چاپ سنگی شده. یعنی تصویرگران متعدد چهل بار آن را تصویرگری کردهاند. همین باعث شده برای آموزش و الگوگیری تصویرگری مذهبی منبع بینظیری باشد.
او در خصوص دیگر استخراجهای هنری از این کتاب گفت: یکی از استخراجهای دقیق و مشهور هنری که از این کتاب شده، کتاب «تشنهلبان» از انتشارات سوره مهر، شامل تصویرگریهای هاجر سلیمی نمین است. ایشان دقیقا با همین تکنیک تصویرگریهایی را به این کتاب افزوده که میشود گفت ترجمه جدیدی از تصویرگریهای چاپ سنگی است.
او با اشاره به اینکه جوهری اواخر عمرش شاگرد مرحوم شفتی بوده و در اصفهان از دنیا رفته و مقبرهاش واقع در خیابان چهارباغ پایین در کوچه جوهری است، افزود: این کتاب قصه است و مستند تاریخی نیست. به همین دلیل انتقادات فراوانی به محتوایش وارد شده. آنچه قرار است در این نمایشگاه به آن بپردازیم، نه محتوای کتاب، بلکه تکنیک تصویرسازی آن است و قرار نیست درباره محتوای آن قضاوت یا اثری را خلق کنیم.
مجتبی مجلسی در پایان گفت: در این نمایشگاه بیش از 30 اثر که از کتاب «طوفان البکاء» الهام گرفته شده است، روی پارچه چاپ شدهاند که همراه با چهار چیدمان ارائه میشوند.
کتاب «طوفان البکاء» دربارهٔ مصائب ائمه (ع) و به قلم محمدابراهیم بن محمد باقری جوهری نوشته شده و نگارش آن حدود ۱۰ سال به طول انجامیده است. در نگارش این کتاب از کتابهایی مانند «مجالس المتقین»، «مختارنامه» و «طاقدیس» که از کتابهای مصور دورهٔ قاجارند، استفاده شده است. «طوفان البکاء» بر اساس روایات و احادیث به زندگی حضرت محمد (ص)، حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) از جمله امام حسین (ع) میپردازد.
این نمایشگاه در ساعت 16 تا 20 پنجشنبه در گالریهای عمارت سعدی (بوستان، گلستان، تماشا، نقطه) واقع در خیابان استانداری، گذر سعدی افتتاح میشود.
نظر شما