نشست از خانه تا دفترخانه با عنوان «زندگی اقتصادی زنان در اواخر دوره قاجار» بر اساس دفتر شرعیات امام جمعه خویی به همت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برگزار میشود.
زن در دوره قاجار، از ویژگیهای خاصی برخوردار بوده است. مراقبت از کودکان از جمله وظایف مهم زنان بود، زنان در عهد قاجاریه، خواه از طریق تولید برای خانواده و خواه تولید برای امرار معاش نقش مهمی در معیشت خانواده ایفا میکردند؛ این نقش در اقتصاد کشور بیتاثیر نبود. استفاده از نیروی جسمی زنان، در تولیدات دامپروری و کشاورزی بود. در میان قبایل ترکمان، ازدواج با زنان بیوه، به دلیل تجربیاتی که آنان در قالیبافی و دامپروری داشتند، از اولویت بیشتری برخوردار بود. قدر و قیمت یک زن تا حد زیادی بر اساس مهارتهای تولیدی او مشخص میشد. هر دختری بعد از ازدواج، فرش دستبافت خود را به خانه شوهر میبرد، تا از طریق دقت و حوصلهای که در آن به خرج داده، حوصله و وفاداری او نسبت به همسرش معلوم شود.
علاقهمندان به نشست «زندگی اقتصادی زنان در اواخر دوره قاجار» بر اساس دفتر شرعیات امام جمعه خویی میتوانند دوشنبه 27 شهریورماه 1402 ساعت 17 به نشانی خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک 23، باشگاه اندیشه مراجعه کنند.
نظر شما