كارشناس روانشناسي تحليلي در نشست نقد و بررسي كتاب «زناني كه با گرگها ميدوند» عنوان كرد: نمونه كودكان ناهمگون در جامعه بسيارند كه احساس آنها از سوي اطرافيان سركوب و آسيبهايي كه فرداز اين طريق ميبيند، ناديده گرفته ميشوند./
در اين نشست، مريم طهماسبي پس از بيان مقدمهاي درباره نويسنده اين كتاب اظهار داشت: نوشتن اين كتاب 20 سال طول كشيده و نويسنده از تجربه 35 ساله خود در روانشناسي زنان براي نگارش اين اثر استفاده كرده است.
وي سپس به بررسي داستان جوجه اردك زشت كه در بخشي از كتاب «زناني كه با گرگها ميدوند» به آن استناد شده است، پرداخت و بخشهايي از داستان را دستمايه بيان نكات روانشناسي قرار داد.
طهماسبي با اشاره به اين كه داستان جوجه اردك زشت به كودك ناهمگون تاكيد دارد، افزود: نمونه اين كودكان در جامعه بسيارند، نظير اين كه در خانوادهاي همه علاقهمند به مهندسي و رياضياند اما يكي از افراد اين خانواده به هنر و نقاشي گرايش دارد. اين كودك از سوي خانواده ناهمگون شناخته و احساسات وي سركوب ميشود. اين افراد يا از سوي خانواده طرد يا به زور همگون ميشوند، در حالي كه به آسيبهايي كه چنين فردي ميبيند، توجهي نميشود.
روانتحليلگر حوزه روانشناسي درباره نقش مادران درباره كودكاني كه مانند جوجه اردك زشت از سوي جامعه طرد ميشوند، گفت: يكي از معضلاتي كه كودكان ناهمگون با آن مواجهاند، داشتن مادران متزلزل است، مادراني كه سعي در دفاع از كودكان خود دارند اما جايي ميرسد كه آنها نيز خسته و با جامعه همدست ميشوند.
طهماسبي نكته ديگر اين داستان را در عدم حضور پدر دانست و گفت: پدراني كه هيچ وظيفه تعريفشدهاي جز كار كردن ندارند، به اصطلاح پدران نامريياند. حضور نداشتن پدر يا حضور پدران ضعيف، پسران را تبديل به مردان نرم و دختران را تبديل به كساني ميكند كه حقوقشان از سوي ساير افراد جامعه نقض ميشود.
وي با اشاره به مرغ لوچ و گربه ژوليده داستان جوجه اردك زشت كه در كتاب «زناني كه با گرگها ميدوند» به آن استناد شده است، بيان كرد: نمونه اين افراد در جامعه بسيار زيادند،افرادي كه با وجود داشتن جايگاه اجتماعي خوب، دنياي ديگران را درك نميكنند و كاركردها و قابليتهاي ديگران را ناديده ميگيرند.
طهماسبي همچنين به يخ زدن جوجه اردك زشت و اين كه دهقان او را از يخ زدن نجات داد، اشاره كرد و افزود: انجماد احساسات و نبوغ براي بسياري از كودكان ناهمگون ايجاد ميشود و موجهاي منفي افكار ديگران اين احساس را به او القا ميكند كه كارايي و توانايي انجام هيچ كاري را ندارد. خداوند در اينجا دهقاني را بر سر راه اين افراد قرار ميدهد كه آنها را از انجماد نجات دهد.
وي افزود: گاهي مسير اشتباه خانواده بيولوژيك باعث انجماد روحي اعضاي خانواده به ويژه فرد ناهمگون ميشود. در چنين شرايطي فرد بايد با انتخاب آگاهانه، خانواده روحي براي خود انتخاب كنند، كسي از اعضاي خانواده كه به راحتي او را درك كند.
در اين نشست همچنين مسلمي، مسوول كانون بانوان فرهنگسراي خانواده، به خبرنگار «ايبنا» گفت: اين كتاب به بيان ويژگيها و خصوصيات زنان در روابط اجتماعي و برخورد با معضلات زندگي ميپردازد.
وي افزود: نويسنده اين كتاب، معضلات اجتماعي را در قالب داستان تشريح و روش مقابله با مشكلات را با استناد به داستانهاي كتاب، بيان ميكند.
وي هدف از برگزاري اين نشستها را تشريح نكات روانشناسي و الگوگيري براي بانوان براي روابط خانوادگي سالمتر ذكر كرد و افزود: تجربه بررسي و گفتمان درباره كتاب در چند سال اخير در اشتياق ساكنان منطقه به مطالعه و شركت در نشستها بسيار موثر بوده است تا جايي كه گاهي اوقات شركتكنندگان، كتابهايي را كه تشريح مطالب آنها را براي ساير شهروندان مفيد ميدانند، براي برگزاري نشست بررسي به ما معرفي ميكنند.
مسلمي درباره شيوه انتخاب كتاب براي نقد و بررسي در كانون بانوان، گفت: كتابها با صلاحديد مسوولان فرهنگسرا و كارشناسان انتخاب ميشوند.
كتاب «زناني كه با گرگها ميدوند» از 23 فروردينماه، يكشنبههاي هر هفته از ساعت 10 تا 12 در فرهنگسراي خانواده نقد و بررسي ميشود.
علاقهمندان براي ثبتنام در اين نشستها ميتوانند به فرهنگسراي خانواده به نشاني نارمك، ميدان هلال احمر، خيابان گلستان مراجعه كنند و براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره 77841376 تماس بگيرند.
نظر شما