به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مدير مجموعه تاريخي، فرهنگي سعدآباد در نشست رونمايي كتاب صلح و دوستي گفت: در 27 آبان ماه سال گذشته با همکاري دفتر منطقهاي يونسکو در تهران و با حضور شخصيتهاي علاقهمند به صورت رسمي، نخستين گره بر قاليچه صلح و دوستي جهاني زده شد.
عشرت شايق كه شب گذشته (9مردادماه) در مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد سخن ميگفت با اشاره به گردشگران خارجي و داخلي افزود: پس از گذشت يک سال تا امروز بيش از 30 هزار نفر شامل سه هزار گردشگر خارجي، 900 نفر از شخصيتهاي سياسي فرهنگي از 117 کشور دنيا به نشانه صلح جهاني بر اين قاليچه گره زدند.
دبير ستاد جشنواره سپاس صلح و دوستي جهاني از گشايش موزهاي به همين نام در آيندهاي نزديک خبرداد و افزود: براي اطلاعرساني بيشتر هم اکنون سايت قاليچه صلح و دوستي جهاني راهاندازي و طراحي اين سايت به دو زبان فارسي و انگليسي انجام شده است.
وي با اشاره به اقدامات پژوهشي صورت گرفته اظهار داشت: حرکتهاي پژوهشي با موضوع نگاه قرآن و ائمه، نگاه و منظر اديان انديشمندان، شعرا، نويسندگان و شخصيتهاي ديني با بررسي موضوع صلح و دوستي جهاني تحقيق و پژوهش شده و در پايان به صورت کتاب منتشر خواهد شد.
شايق تصريح كرد: در سال آينده با همکاري يونسکو جشنوارههاي مختلف با همين موضوع برگزار خواهد شد و از پاياننامههاي دانشجويي و وبلاگهاي فعال در اين موضوع نيز حمايت ميشود.
مدير مجموعه تاريخي فرهنگي سعدآباد از رئيس دفتر منطقهاي يونسکو در ايران خواستار نامگذاري تعدادي از ميادين و بزرگراههاي کشورها به نام صلح شد.
وي اضافه کرد: ضروري است موضوع صلح و دوستي جهاني در کتابهاي درسي دانشآموزان و مهارتهاي سازمان يونسکو بيشتر از گذشته پرداخته شود.
طراح پروژه قاليچه صلح و دوستي جهاني يادآور شد: در كتاب گرههاي صلح و دوستي جهاني، اسامي مشاركتكنندگان در اين پروژه ذكر شده است. اين قاليچه، سمبل برادري و وحدت در دنياست.
وي با اشاره به نخستين سالگرد اين پروژه عظيم فرهنگي افزود: تاکنون خبرنگاران و رسانههاي خبري مختلف، سهم بهسزايي در انعکاس و پوشش اخبار چگونگي روند اجراي اين پروژه ايفا كردهاند.
نماينده پيشين مردم تبريز در هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: قاليچه صلح و دوستي جهاني، كاخ موزه نگارستان محل توجه و تردد شخصيتهاي مختلف علمي، سياسي، فرهنگي، هنرمندان، ورزشكاران، نهادهاي مذهبي و... از ايران و سراسر جهان است. شخصيتهاي سياسي، هنري و علمي داخلي و خارجي، با حضور در كاخ موزه سعدآباد، از اين قاليچه ديدن كرده و بر آن گره ماندگار زدهاند.
وي افزود: اين قاليچه نمادين، با هدف نشان دادن روح متعالي مردم ايران زمين و انديشههاي صلح دوستي آنها، توسط هنرمندان تبريزي بافته شده و انسانها با گره زدن بر اين قاليچه، با هم عهد و پيمان ميبندند تا از جنگ، خونريزي، خشونت و سلطه جويي اجتناب كرده و به دنبال جامعهاي لبريز از صلح و آرامش حركت كنند.
به گفته اين مقام مسوول، محتويات قاليچه صلح و دوستي ايرانيان از منشور معروف حقوق بشر كوروش، برگرفته شده است. اين قاليچه در اندازه سه متر مربع بافته شده و به سازمان ملل اهدا خواهد شد.
همچنين در ادامه اين مراسم، «چونلي هان»، رئيس دفتر منطقهاي يونسکو در ايران، قدرداني خود را از سوي اين سازمان بينالملي و دفتر منطقهاي يونسکو در تهران از برگزارکنندگان اين آيين فرهنگي اعلام کرد.
در پايان مراسم نيز از خبرگزاريها، روزنامهها، سايتها و نشريههاي فعال در اين حوزه تجليل و قدرداني شد.
شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۵۵
نظر شما