به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، مهدی رمضانی عصر یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه استان همدان وضع مطلوبی در کتابخانههای عمومی دارد اظهار کرد: وضع مطلوب مانع توسعه شبکهای نیست و هنوز پروژههایی را برای اجرا دارد.
وی با بیان اینکه همدان جزو معدود استانهایی است که شهر فاقد کتابخانه ندارد تصریح کرد: باید خدمات را در شهرها و روستاها تکمیل کنیم و در حاشیه شهرها گسترش دهیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان همدان بیان کرد: در چند سال اخیر به لحاظ شبکه کتابخانهای، جمهوری اسلامی جزو کشورهای برتر است به طوری که در دنیا جزو ۲۰ کشور نخست و در منطقه تقریباً بیرقیب هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در گسترش و توسعه خدمات کتابخانهای پیشرو هستیم و امروز کتابخانهها مرکز فرهنگی و اجتماعی، نه صرفاً سالن مطالعه هستند گفت: ماه گذشته میزبان پنج کشور هندوستان، روسیه، برزیل، ترکیه و یکی از فعالان کتاب مالزی بودیم که این حضور باعث شد که توفیقات کتابخانهها اعلام شود به طوری که اذعان کردند جمهوری اسلامی در توسعه خدمات عمومی و توسعه شبکه کتابخانهای توجه به حوزه کودک و نوجوان و هر آنچه که گسترش کتابخانه عمومی باشد، توفیق زیادی کسب کرده است.
رمضانی با تاکید بر اینکه توجه عملی به کودک و نوجوان در حوزه کتابخوانی مهم است گفت: برای موضوع گسترش و توسعه کتابخوانی باید تمرکز را بر کودک و نوجوان گذاشت.
وی با بیان اینکه در روستاهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کتابخانه ایجاد میشود گفت: در سطح کشور یکهزار و ۴۰۰ روستای با جمعیت بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر وجود دارد که ۷۰۰ روستا دارای کتابخانه و ۷۰۰ روستا فاقد کتابخانه هستند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور عنوان کرد: روستاهای با جمعیت کمتر از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز کتابخانه سیار خواهند داشت.
وی با بیان اینکه همه مردم ایران با کارت ملی میتوانند عضو مخزن کتابخانههای عمومی باشند، افزود: به دنبال عضویت همه مردم در کتابخانهها هستیم و خدماتدهی در کتابخانههای حاشیه شهرها و نقاط محروم رایگان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه دولت اهتمام به اتمام همه پروژههای نیمه کاره است گفت: در طول دولت سیزدهم ۶۴ کتابخانه به مجموعه کتابخانههای عمومی اضافه شده و ۲۰ کتابخانه سیار نیز اضافه شده که ۵۰ درصد رشد داشته است.
رمضانی کتابخوان شدن کودکان را با پیوند کتابخانهها و مطالعه غیردرسی مهم دانست و یادآور شد: بیش از ۱۷۰ سرفصل آموزشی امکان آموزش در کتابخانه دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ خدمت امکان حضور در کتابخانههای عمومی دارد عنوان کرد: گسترش کتابخانههای سیار مهم است و اخیراً وزیر ارشاد نیز خواستار گسترش کتابخانههای سیار است که اعلام عمومی و رسانه ای نیز شد که در مرحله اول به ۲۰۰ کتابخانه سیار افزایش مییابد.
رمضانی به بازطراحی کتابخانه مرکزی همدان اشاره کرد و گفت: ۱۲ میلیون نفر عضو کتابخانههای عمومی کشور هستند که ۳ میلیون نفر عضو فعال هستند.
وی در خصوص وضعیت سرانه کتابخوانی در کشور عنوان کرد: اوضاع کتابخوانی انقدرها هم بد نیست و انقدرها مردم ما انقدرها هم کتابنخوان نیستند و مردم خوب میدانند چه موقع چه کتابی بخوانند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور خاطرنشان کرد: حدود ۲۰۰ هزار امانت در ماه ثبت میشود اما با نقطه ایدهآل فاصله داریم.
وی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که موضوع کتاب تبدیل به دغدغه و مسئله شود افزود: در ایران علاقه به آثار غیرمکتوب بیشتر از مکتوب است و اینکه گفته میشود، سالنهای کتابخانه تبدیل به قرائتخانه شده، نیز اشکالی ندارد.
نظر شما