به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، یاسر تقوی روز سه شنبه در نشست «کتاب، کتابخوانی و آینده» در رشت افزود: جمهوری اسلامی اساساً یک نظام فرهنگی و مبتنی بر گفتمان است اما در نهایت موضوعات فرهنگی در حوزه کتاب جدی گرفته نمیشود.
وی اظهار داشت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، فرهنگ، ذهنیتهای حاکم بر وجود انسان است و ایشان این مهم را یک امر درونی میدانند.
وی ادامه داد: خواندن و مطالعه وجه تمایز تفاوت اسلام با همه ادیان پیشین است و بر همین اساس، معجزه اسلام کتاب است.
تقوی اظهار داشت: با وجود تکرار این موضوعات اما خروجی که در جامعه میبینیم، نابسامانی در حوزه کتاب است و امیدواریم مشارکت همگان بیشتر باشد تا بتوانیم این حوزه را ساماندهی کنیم.
هر کتاب یک عنصر و یک اندیشه است که ما بتوانیم پلی برای آینده بسازیم
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: وقتی از یک کتاب صحبت میکنیم در حقیقت از اندیشه یک فرد صحبت می کنیم.
حمیدرضا مسکنی افزود: هر کتاب یک عنصر و یک اندیشه است که ما بتوانیم پلی برای آینده بسازیم.
وی با اشاره مشکلات در حوزه کتاب گفت: در حالی که کتاب میتواند بسیاری از مسائل در بخش های مختلف همچون حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را سامان بدهد، مشکل کتابخوانی را همچنان در کشورمان داریم.
افزایش کیفیت خدمات در استقبال کتابخوانی موثری است
همچنین پژوهشگر برجسته گیلانی در حوزه تاریخ و فرهنگ گیلان در این جلسه اظهار داشت: حمایت برای خرید کتاب و افزایش کیفیت خدمات در استقبال مردم از کتابخوانی موثر است.
کاظم فلاح افزود: بعضی از موضوعات در کتاب، ممکن است یک نگاه جدیدی را در ذهنمان ایجاد کند که در زندگی و جامعه مان تاثیر گذار باشد؛ از این رو، جایگاه کتاب بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره کتاب گفت: اگر بخواهیم تاریخ هر ملتی را در میزان شکوفایی آن کشور بررسی کنیم، به اندازه کتابهایش خواهد بود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: کتاب در تغییر روحیه افراد به عنوان غذای روح انسان و بالندگی که می تواند برای جامعه بیاورد، بسیار تأثیرگذار است.
وی تصریح کرد: مباحثی همچون شورای انقلاب فرهنگی و صدور مصوبههایی که همواره در حال تغییر و تکوین برای اهالی حوزه فرهنگ است کار در این حوزه را دشوار می کند.
فلاح ادامه داد: در حقیقت افرادی که در حوزه فرهنگ کار می کنند، باید مدام مترصد باشند که مسائل بروز رسانی باشد.
وی با اشاره به ورود تکنولوژی در رابطه بین کتاب و تکنولوژی تصریح کرد: یکی از معضلات مسائل اقتصادی و اجتماعی ممکن است، این باشد که برای ورود تکنولوژی زیرساختهای لازم مهیا نبوده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر فضای سرانه مطالعه برای هر فرد د ر استان زیر ۲ متر مربع و شهر رشت محدودیت بیشتری وجود دارد.
پژوهشگر برجسته حوزه تاریخ و فرهنگ گیلان گفت: البته مهمتر این است که باید از همین فضاهای موجود استفاده بهینه کرد.
وی یکی از مشکلات در حوزه کتاب را نگاههای محدود به حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی دانست و خواستار همکاری و اراده تمامی دستگاههای اجرایی برای ترویج و حمایت از کتابخوانی شد.
فلاح ادامه داد: اگر حمایت از کتاب برای خرید آن صورت نگیرد، انگیزه برای پدید آورندگان آثار فرهنگی و هنری نیز وجود نخواهد داشت اما اگر کیفیت خدمات را بالاتر ببریم می توانیم شاهد استقبال مردم از کتاب خوانی باشیم.
نظر شما