سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸
زندگینامه شهید «صفرعلی یوسفی» کتاب شد

قزوین ـ کتاب «هوای سرد تیرماه» خاطرات شهید صفرعلی یوسفی از زبان همسر وی، به قلم رقیه رجبی رزانی توسط انتشارت شاهد به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، «هوای سرد تیرماه» عنوان کتابی است که با موضوع زندگینامه شهید صفرعلی یوسفی در ۱۵۴ صفحه با تیراژ یک هزار جلد به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین و با مشارکت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین منتشر شده است.

این کتاب حاصل گفت‌وگوی ۶ ماهه رقیه رجبی به عنوان نویسنده با همسر شهید صفرعلی یوسفی است که به صورت مصاحبه شفاهی و رودرو در انجام شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: هوای سرد تیرماه، روایتگر زندگی دختری است روستایی، که در سن ۲۲ سالگی در پی دل دادن به مردی، از موطن خودش دست کشید، بار سفر بست و در پی خوشبختی به شهر بزرگ تهران آمد. این دومین باری بود که شهر را می‌دید؛ اما این بار حضورش در شهر موقتی نبود؛ قرار بود تا همیشه ادامه داشته باشد.

زندگی شهری برای او پُر بود از هیجانات و اتفاقات جدید و گاهاً پردردسر. اما سازش او با مسائل دور و برش همه را انگشت به دهان کرده بود. زندگی دونفره‌شان در کمتر از چهار سال به یک زندگی پنج نفره تبدیل شد. سه دختر که به زعم پدرشان، باب بهشت را به رویشان باز کرده بودند. اما دست تقدیر نگذاشت زندگی شش نفره را کنار هم تجربه کنند. فرزند چهارمش را باردار بود که عشقش به سمت بهشت بال و پر گشود.

در تمام سال‌هایی که همسرش در جبهه‌های غرب و جنوب در حال مجاهدت بود، این شیرزنِ فداکار نیز تا لحظه آخر پابه‌پای او مقاومت و ایثار کرد تا در ثواب این مجاهدت عظیم شریک باشد و هنوز هم جانفشانی‌های ایشان در زندگی اطرافیان و فرزندانش جاری و ساری است.

قبل و بعد از شهادت همسرش، روزگار سختی را می‌گذراند، اما در برابر سختی‌های زندگی، هرگز خم به ابرو نیاورد تا مبادا از اجر اخروی‌اش کاسته شود و بدین‌سان برای دختران و زنان جوان، اسوه‌ای از صبر و مقاومت شد و ما امروز ایشان را به عنوان یک الگوی کامل زن اسلامی و ایرانی به شما معرفی می‌کنیم….

همچنین در بخشی از خاطرات شهید صفرعلی یوسفی آمده است: «سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر آزاد شد؛ اما نمی‌دانستم از پیروزی رزمندگان خوشحال باشم یا از بی‌خبریِ صفرعلی ناراحت. سه روز بعد از پایان عملیات بیت‌المقدس، یکی‌یکی همکاران صفرعلی از منطقه برگشتند، اما همچنان از همسرم خبری نبود.

همسر یکی از همکارانش به من گفت برو ارتش و پرس و جو کن ببین چرا دیر کرده. بچه‌ها را آماده کردم و فرستادم تا در محوطه منتظرم باشند. خودم هم لباس پوشیدم. داشتم چادرم را سر می‌کردم که درب خانه باز شد. صدای خنده بچه‌ها را که شنیدم، به سمت در برگشتم. هر دو در آغوش پدرشان بودند.

با خوشحالی گفتم. چه عجب، لبخندی زد و با شوخ طبعی همیشگی‌اش گفت: «جان مش رجب»، خندیدم و به سمتش رفتم. بعد از خوش و بش اولیه به آشپزخانه رفتم تا برایش یک لیوان شربت زعفران خنک بیاورم که با استرس از من پرسید: پس زهره کجاست؟ آخر موقع رفتنش، زهره مریض بود. نگران شده بود که نکند برایش اتفاقی افتاده باشد. تا گفتم «داخل گهواره اش خوابیده» به سمت گهواره رفت و بچه را بیرون آورد و محکم در آغوشش گرفت. تا چند دقیقه بچه را می‌بویید و می‌بوسید…».

حال خودم را نمی‌فهمیدم. تا همین چند دقیقه پیش، آفتاب داغ تیرماه داشت همه چیز را می‌سوزاند؛ اما حالا چرا من از سرما می‌لرزیدم!؟. چنان لرزه‌ای بر اندامم افتاده بود که حتی قادر به ایستادن روی پاهایم نبودم. تمام فکر و ذکرم این شده بود که جای خالی صفرعلی را چطور تحمل کنم؟ دائم می‌گفتم: «دروغه. هیچ کسی نمی تونه از پس صفرعلی بربیاد. مردِ من مردِ جنگه و به این راحتی‌ها در دام دشمن نمیفته».

صفر علی یوسفی دهم اردیبهشت ۱۳۳۴، در روستای کوچنان از توابع شهر قزوین به دنیا آمد. به عنوان استوار دوم ارتش در جبهه حضور یافت و بیست و سوم تیر ۱۳۶۱، در شلمچه بر اثر اصابت ترکش به سر، به درجه رفیع شهادت رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها