به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، مسئول مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین گفت: ۸۲ سند خانوادگی به وسیله فرزندان مرحوم لامع قزوینی با هدف نگهداری و مطالعات پژوهشی به این مرکز اهدا شد.
زهره ترکمن افزود: ۳۰ سند مکتوب مالی و حقوقی شامل مصالحهنامه، اجارهنامه، فهرست ماترک، حق آب و … مربوط به سال های ۱۲۷۶ تا ۱۳۵۰ هجری قمری است.
مسئول مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین تشریح کرد: ۵۲ سند دیداری و شنیداری و همچنین عکسهای مربوط به جلسات و هفتهخوانیهای مرحوم لامع قزوینی در سال های ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰ از دیگر اسناد این مجموعه است.
ترکمن توضیح داد: حسینبن رضی بن مقتدی الحسینی معروف به «معین الاسلام» و متخلص به «لامع قزوینی» از سادات حسینی قزوین در سال ۱۲۷۷ ه.ش در قزوین به دنیا آمد. پس از گذراندن دروس مقدماتی در ۱۷ سالگی به اصفهان رفته و سه سال به فراگیری صرف، نحو، اشتقاق، منطق، نجوم، فقه و اصول پرداخت و پس از آن به قزوین بازگشت و هفت سال ضمن تحصیل به تدریس معقول و علوم ادبیه عربی پرداخت.
مسئول مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین خاطر نشان کرد: از این واعظ، شاعر و اندیشمند قزوینی آثار ارزشمندی از جمله «افسانه جغد و بلبل»، «سفرنامه»، «منتخب الاشعار» و دیوان شعر برق لامع به رشته تحریر در آمده است. زنده یاد لامع در سال ۱۳۴۵ شمسی درگذشت.
نظر شما