به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در این نشست با محوریت برگزاری مراسم اختتامیه پویش ملی کتابخوانی (کتاب مامان بابا من غول نیستم) و معرفی پویش ملی کتابخوانی از کتاب کابوس سالمندی و حضور جمعی از نویسندگان و مسئولان گفت: اینکه کتابخانهها به عنوان محلی برای برگزاری این قبیل همایشها و گردهمایی همواره مشارکت فعال داشتهاند، نشان از ویژگیهای خاصل نسل امروز کتابخانهها اعم از مورد اعتماد بودن و حضور خودجوش مردم در این مراکز دارد.
نوربخش تاکید کرد: کتابخانههای عمومی شبکههای اجتماعی و فرهنگی بزرگی هستند که در همه مناطق کشور حضوری موثر و مفید دارند.
وی اظهار کرد: اعضای کتابخانه بر اساس اعتماد، نیاز، پاسخگویی و … در کتابخانه حضور دارند و این مهم موجب شده اغلب اعضای کتابخانهها را جوانها تشکیل دهند. بسیاری از برنامهریزیهای انجام شده در راستای حوزه خانواده همچون جشنواره ملی کتابخوانی رضوی نیز نشان از دغدغهمندی کتابخانهها در این حوزه دارد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی بیان کرد: بسیاری از تشکلها و گروهها میتوانند نقش به سزایی در این مسیر ایفا کنند؛ لذا حمایت از این تشکلها و کانونها همچون کانون فرهنگی شهید روحی از اولویتهای اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی بوده است.
حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تاکید کرد: برای خلق یک رویداد میبایست از این ظرفیتهای به نحو احسن استفاده کرد.
حجت الاسلام محمدتقی شفیعی، نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» نیز در این نشست گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودهاند در مسئله فرزند آوری بر خلاف برخی مسائل، چالشی به عنوان اقتصاد را داریم. بخشی از این مبحث قابل پذیرش است که در این کتاب نیز به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه باید مشکل اصلی جمعیت را در جای دیگر دنبال کرد، افزود: تلاش من بر این بوده است تا در این کتاب به جریان شناسی و نگاه کلان بین المللی، به ویژه غرب به مسئله جمعیت بپردازم.
شفیعی با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «دشمن یک خیال نیست»، تصریح کرد: همچنین سعی کردهام در این کتاب به عوامل موثر در کاهش فرزندآوری از جمله طلاق، روابط نامناسب همسران، خیانت، سقط جنین، تبلیغات دشمنان و … توجه داشته باشم.
نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» اظهار کرد: اگر ایمان به رزاقی خداوند داشته باشیم، بدون شک خواهیم دریافت که ما به عنوان والد واسطه رزق هستیم و خداوند خود رزق و روزی فرزند را میدهد.
در ادامه میثم یاوری، معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز گفت: در هر پدیدهای که به وجود میآید مسائلی مطرح و دغدغههایی شروع و برنامهریزیهایی انجام میشود؛ اما نکتهای که باید به آن پرداخته شود، این است که باید ابتدا به شناخت ریشههای یک پدیده پرداخته شود. به عبارت سادهتر تجویزهای انجام شده میبایست به گونهای باشد که عقلا و صاحبنظران این تجویز را تایید و اهداف مشخص شده باشد که متاسفانه در جامعه کمتر به آن پرداخته شده است.
وی افزود: حتی اگر بخواهیم به مسئله اقتصاد در فرزندآوری توجه کنیم، باید به دنبال پیداکردن ابعاد مختلف و رفع مشکلات آن باشیم.
معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار کرد: همواره باید به این مسئله توجه داشته باشیم که کنشگری و دغدغهمندی را حتی اگر بدون شناخت از آن پدیده داریم با افاده روشنفکری به چالش نکشیم و به یافتن ارزش اصلی آن بپردازیم.
یاوری تاکید کرد: باید در حل یک پدیده بُعد عُقلائی آن را بیش از هر مسئلهای دیگر در نظر داشته باشیم.
حجت الاسلام رضا رویت، مدیرعامل بنیاد ملی خانواده هم در این مراسم گفت: رهبر معظم انقلاب مسئله جمعیت را یکی از دغدغههای اصلی خود عنوان کردهاند و این نشان از حساسیت این مسئله دارد.
وی تاکید کرد: همانگونه که بزرگترین مسائل ما در کشور به واسطه حضور و ورود مردم حل شده است، مسئله جمعیت نیز در گروی عملکرد مردم است. مراد از مردم، کنشگرانی هستند که به گره گشایی هر مسئله ای می پردازند.
رضا رویت افزود: مجموعههای مردمی هر چند در این حوزه بسیار کم هستند اما دغدغه مند و پای کار بودهاند؛ چرا که به دنبال حل این مسئله بوده و به شیوههای خود تلاش در رفع آن دارند.
مدیرعامل بنیاد ملی خانواده تصریح کرد: حضور مردم در این میدان لازمه داشتن اطلاعات، دانش و آگاهی است که قطعاً به واسطه آثار تولید شده در قالب کتاب و.. برطرف خواهد شد.
مجتبی محمودی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور نیز در این نشست گفت: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) امسال را با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردهاند. بدون شک این جلسه و این حرکت ویژه در راستای مصداق این شعار است.
وی اظهار کرد: تولید تنها در حوزه سخت افزار نیست بلکه تولید فکر و اندیشه یک اتفاق بزرگتری است. فارغ از مقلد بودن باید به دنبال مجتهد شدن باشیم و این قطعاً در سایه کتاب که پشتوانه تولید فکر و ایده است، انجام خواهد شد.
محمودی تصریح کرد: زمانی میتوانیم خوب حرف بزنیم و حرف خوب بزنیم که مبتنی بر دانش و آگاهی ما باشد.
وی با بیان اینکه تولیدات فرهنگی مناسب داریم اما توزیع و مصرف فرهنگی موثر نداریم، گفت: بدون شک در تبلیغ، ترویج و تبیین مفاهیم نیازمند یک کار هنری و توجه به وجه هنری آن هستیم. اینکه بدانیم چگونه مخاطب را دعوت به انجام کاری کنیم.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور افزود: باید با توجه به نیاز جامعه به دنبال معرفی آثار خوب و برگزاری رویدادهای مناسب باشیم. به عبارت دیگر امروز میبایست به دنبال این باشیم که به مخاطب شیرینی و حلاوت مطالعه را بچشانیم.
وی تاکید کرد: شاه بیت کارهای فرهنگی و هنری در حوزه کتاب، ایجاد تشنگی و عطش برای مخاطب است. در نظر داشته باشید که انس با کتاب موجب سعادت میشود؛ چرا که نیاز امروز و فردای انسان را برطرف می کند. نباید مرعوب تکنولوژیهای نوین شوید؛ بلکه باید از آن به عنوان یک فرصت برای فَر و تعالی جامعه است.
در ادامه یاسر اشراقی، معاون اجتماعی بنیاد ۱۵ خرداد کشور نیز گفت: روشنگری عنصر اصلی حل مسئله جمعیت کشور است.
وی با اشاره به آمار جمعیت در سالهای گذشته، تصریح کرد: اگر مسیر به سمت رهایی از این انحراف منتج نشود، در دهههای آینده بسیاری از مشاغل کاربردی و راهبردی از بین خواهد رفت.
اشراقی تاکید کرد: بدون شک منابع انسانی موجب توسعه و رفاه جامعه می شود.
در پایان نیز علی اکبر روحی، مدیر کانون فرهنگی هنری شهید روحی به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده از جمله مسابقات کتابخوانی، برگزاری دورههای آموزشی، پویش ملی کتابخوانی سرباز با محوریت زندگی و شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، پویش ملی کتابخوانی «برای ایران عزیز» و … پرداخت.
در پایان این نشست از ۳ خانواده خوش فرزند طرح «لبخند مادری»، ۷ نفر از برگزیدگان مشهدی پویش ملی کتابخوانی «سهم من از جوانی ایران» و فعالان فرهنگی حوزه کتاب تقدیر به عمل آمد.
نظر شما