به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد اعظم روانشاد روز چهارشنبه در مراسمی از عزیز بازوند بیرانوند ملقب به پدر دوبیتی لکی، به پاس سالها تلاش وی در عرصه فرهنگ و ادبیات بومی لرستان تقدیر کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: شعر عزیز بیرانوند فراتر از مکان و زمان است و از قدرت بالای ادبی برخوردار است.
وی افزود: میزان تاثیرگذاری اشعار این شاعر بومیسرا قابل بررسی است و عزیز بیرانوند برای زنده نگهداشتن زبان لکی به عنوان یک گنجینه ادبی تلاش فراوانی داشته است.
به گفته روانشاد، سهولت در انتقال مفاهیم ادبی باعث شده است این اشعار مردمی باقی بماند و شیرینی اشعار این شاعر در بین مردم قابل مشاهده است.
به گزارش ایبنا، عزیز بازوند بیرانوند مشهور به سالک (زاده ۱۳۲۱ در بروجرد، روستای دره بیداد از توابع آبسرده از ایل بیرانوند) شاعر دوبیتیسرا و نویسنده لکزبان است. عمده شهرت وی به سبب دوبیتیهای لکی اوست.
وی نخستین شاعری است که غزل، دوبیتی و مثنوی را وارد شعر لکی کرده، از این رو او را پدر دوبیتی لکی نیز لقب میدهند.
کتابهای گرین غم، آو و آگر، ایلنامه (سرگذشت ایلات و طوایف لرستان به نظم)، فرهاد سیبخت از جمله آثار بیرانوند هستند.
عزیز بیرانوند در ایام جوانی به پیشه سنگبری و حجاری بهویژه ساخت سنگ قبر مشغول بودهاست. همچنین دختر او مهتاب بازوند از چهرههای فعال حوزه شعر و ادبیات لرستان بود که به علت بیماری درگذشت.
بیرانوند که اکثر سرودههایش به زبان لکی است بیشتر تحت تأثیر آثار نظامی گنجوی میسراید و علاقه بسیار و همزادپنداری بارزی با شخصیت فرهاد و گاهی مجنون در مجموعه آثار نظامی و وحشی بافقی دارد.
به عنوان نمونه بنا بر پیشهه حجاری خود:
مه هم سنگتراش عشقِ لیلی کِم
هوسیا اَر گُذر وا سُهیلی کِم
کُشیا چیمِ مَس آهو سیلی کِم
نظر شما