به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، در پیام آیتالله سید ابراهیم رئیسی که عصر سه شنبه در آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در مجموعه شاهنامه و آرامگاه فردوسی برگزار شد و توسط محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، آمده است:
مردمی که همواره کنار حق ایستادهاند و با پشتوانه منافع مردمی دست متجاوز را از خاک خود کوتاه کردهاند، رستم وار قلب اهریمن را هدف گرفتهاند.
تمدن و فرهنگ ایران اسلامی یک حقیقت بزرگ در قلب پیکره تنومند تمدن درخشان اسلامی است، تمدنی که در اوج تاریکی قرون وسطای غرب گوهر اندیشه را در فطرت خداجوی انسان زنده نگاه داشت و با روح معنویت متأثر از پیام آخرین و کامل ترین پیامآور الهی، آینده بشریت را در پرتو آموزههای وحیانی و توحید روشنی بخشید. در قلب این تمدن کهن شرقی، فرهنگ ایرانی به مثابه سرچشمه ای فیاض نه فقط به جهان اسلامی عظمت داد که همچون حلقه ای کانونی نقطه پیوند زنجیره بیداری شرق و غرب شد، تا جایی که در اوج مادی گرایی جهان سرگشته امروز توانست همچنان پرچمدار معرفت حقیقی و طلایهدار دادگری و خردورزی باشد.
در ادامه پیام رئیس جمهور آمده است: در قلب این تمدن کهن شرقی، فرهنگ ایرانی به مثابه سرچشمه ای فیاض نه فقط به جهان اسلامی عظمت داد که همچون حلقه ای کانونی نقطه پیوند زنجیره بیداری شرق و غرب شد، تا جایی که در اوج مادی گرایی جهان سرگشته امروز توانست همچنان پرچمدار معرفت حقیقی و طلایهدار دادگری و خردورزی باشد.
در این مسیر طولانی، زبان فارسی به عنوان زبان دوم جهان اسلام در کنار کلام الهی همواره زبان گویای معرفت، عصمت و ارادت به خاندان مطهر کرامت علیه السلام بوده است و در طول تاریخ هزار و چند صد سال گذشته، بزرگانی از این سرزمین برخاسته اند که با استعداد و توانمندی بی نظیر خود مهمترین شاهکارهای هنر و تفکر بشری را آفریدند که به کالبد تاریخ ایران در سایهسار دین اکمل خداوند حیاتی دوباره دمیده شد.
در ادامه پیام رئیس جمهور آمده است: در تاریخ این زبان و در مسیر تکامل تمدن درخشان ایرانی - اسلامی، یک نام نقشی همتا دارد و او بی تردید فردوسی بزرگ است، فردوسی تنها یک شاعر نبود که او را باید جان مایه و چکیده فرهنگ ایران اسلامی دانست که هویت ایرانی را بر دو بال ایران دوستی و ولایت پذیری خاندان عصمت و طهارت (ع) در مسیر کمال به پرواز در آورد.
فردوسی حکیم در شاهنامه کاخی بلند از نظم و قلعه بزرگی از حماسه بنا کرد که زیربنای آن از زبان فارسی و برج و بارویش از مهر علی (ع) آبادان شده است.
اکنون کوشش برای بزرگ داشتن و بازشناسی اندیشه و هنر این حکیم فرزانه به جامعه امروز و به ویژه نسل جوان آتیهساز ایران اسلامی، در آستانه گام دوم انقلاب در مسیر همدلی و تحکیم هویت ملی اسلامی و اعتلای الگوهای تمدنی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، نقطه کانونی به شمار میرود.
دولت مردمی بر همین اساس با تمام توان حامی بزرگداشت مفاخری چون حکیم ابوالقاسم فردوسی است و برای رشد دامنۀ جهانی این اقدام برنامه وسیعی داشته و خواهد داشت.
رییس جمهور در پایان ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری همایش روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی بزرگ، این روز را به مردم فرهنگ پرور و هنردوست ایران و همه ملل فارسی زبان و دوستداران این حکیم نامدار در سراسر گیتی تبریک گفت و برای خادمان فرهنگی کشور و پاسداران فرهنگ و زبان فارسی آرزوی توفیق کرد.
کارگروه ویژه حکیم توس در دهه حماسه برنامه ویژه ای دارد
در ادامه این مراسم محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد اظهار کرد: هر شهری فلسفه وجودی خود را دارد و مشهدالرضا (ع) از زمان تأسیس بر کرانه خورشید ولایت و امامت شکل گرفت.
وی با خاطر نشان کردن اینکه به برکت حضور عالم آل محمد (ص)، شهروند و گردشگر معنایی ندارد و زائر و مجاوران معنا دارد، افزود: مشهد خورشیدی به نام علیابن موسیالرضا (ع) دارد و در جوار این خورشید، ستارههایی در فرهنگ، حکمت، علم و دانش پرورش یافتند و فردوسی از جمله سرآمدان این ستارههاست.
شهردار مشهد با خاطر نشان کردن اینکه کارگروه ویژهای در مشهد وجود دارد به نام «حکیم توس» که برنامهریزی ویژه برای بزرگداشت فردوسی در دهه حماسه و ادب دارند، افزود: این برنامه از جمله همان تلاشهاست و این فرصت را بهانهای میدانم تا از همه عزیزانی که در بزرگداشت حکیم توس تلاش دارند، تشکر کنم.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: شاهنامه فردوسی بهعنوان یک معجزه ادبی و حماسی محسوب میشود و افتخار ماست که بهعنوان فارسی زبان، همسایه این شاعر شهیر هستیم.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب نیز بیان می کنند، فردوسی خود خدای سخن است که زبانی محکم استوار دارد. او دلباخته و مجذوب مفاهیم و حکمت اسلامی است و شاهنامه را باید با این دید نگاه کرد.
شهردار مشهد با اشاره به اینکه در تاریخ انقلاب اسلامی، رستمها و اسفندیارهای واقعی بسیار هستند، افزود: بسیاری از شهدا همچون باکریها، برونسیها، همتها و سلیمانیها در هیبت قهرمانان جاودانه مطرح هستند و مسئولیت ویژه ما نیز تکریم این عزیزان و بزرگداشت مقام آنهاست.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ محدوده توس بهعنوان یک منطقه ویژه مطرح شد و از همان زمان، نهادهای مسئول توجه به این بخش به عنوان محدوده منفصل شهری را در دستورکار قرار دادند.
به گزارش ایبنا؛ در انتهای این رویداد بزرگ هشتمین نشان فرهنگی و هنری «فردوسی» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سه حماسهگر یعنی سردار امیرعلی حاجی زاده به پاس انجام عملیات حماسی «وعده صادق»، محمد جعفر یاحقی به خاط تلاشهای مستمر در حوزههای فردوسیشناسی و شاهنامه پژوهی و مریم قربانزاده به خاطر تلاش هنرمندانه در آفرینش کتاب «خاتون و قوماندان» اعطا شد.
نظر شما