به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «جنگ سرد روم و پارت» تالیف جان پوارو و ترجمه کامیاب شهریاری از سوی انتشارات مروارید راهی بازار چاپ و نشر شد.
اثر جان پوارو، مورخ برجسته بریتانیایی، به بررسی روابط پیچیده و اغلب متشنج میان امپراتوری قدرتمند روم و امپراتوری اشکانیان (پارت) در طول قرون اولیه میلادی میپردازد. این دوره که به لحاظ تاریخی با عنوان صلح مسلحانه شناخته میشود، شاهد رویاروییهای غیرمستقیم، رقابتهای ژئوپلیتیکی و درگیریهای نظامی پراکنده میان دو امپراتوری بود.
«جنگ سرد روم و پارت» صرفاً به شرح نبردهای مستقیم میان دو امپراتوری محدود نمیشود. پوارو ماهیت غیرمستقیم این رویارویی را برجسته میسازد. رقابت بر سر کنترل تجارت ادویه، نفوذ سیاسی در پادشاهیهای مرزی و تسلط بر مسیرهای تجاری، ابعاد پنهان اما مهمی از این صلح مسلحانه را تشکیل میدادند.
کتاب خواننده را با فنون دیپلماسی رومی و اشکانی آشنا میکند. مذاکرات پیچیده، باجخواهیهای متقابل و تلاش برای ایجاد نفوذ در دربار یکدیگر، از جمله ابزارهای روم و پارت برای پیشبرد منافع خود بودند. علاوه بر این، پوارو به نقش جاسوسی و فعالیتهای اطلاعاتی در این دوره اشاره میکند و تصویری از شبکههای جاسوسی فعال در مرزهای دو امپراتوری ارائه میدهد.
با وجود ماهیت غیرمستقیم رویارویی، جنگ سرد روم و پارت شاهد نبردهای مهمی نیز بوده است. نبردهایی همچون محاصره موفق توسط ارد اول بر شهر کاره (حوالی ۱۶ پیش از میلاد) و لشکرکشی تراژان به بینالنهرین (۱۱۶ پس از میلاد)، از جمله وقایعی هستند که پوارو با جزئیات و تحلیلهای تاریخی به شرح آنها میپردازد.
کتاب جنگ سرد روم و پارت صرفاً به جنبههای نظامی و سیاسی روابط روم و پارت نمیپردازد. پوارو به تاثیرات فرهنگی و اجتماعی این رویارویی درازمدت نیز اشاره میکند. نفوذ هنر و معماری اشکانی بر امپراتوری روم و همچنین تاثیر عناصر فرهنگی رومی بر تمدن اشکانی، از جمله مباحثی هستند که در این اثر مورد بررسی قرار میگیرند.
جنگ سرد روم و پارت نوشته جان پوارو، اثری خواندنی و تحلیلی است که به درک بهتر روابط پیچیده میان دو امپراتوری قدرتمند تاریخ باستان کمک میکند. این کتاب با بهرهگیری از منابع معتبر و رویکردی جامع، تصویری کامل از این دوره تاریخی ارائه میدهد.
کتاب «جنگ سرد روم و پارت» تالیف جان پوارو و ترجمه کامیاب شهریاری با ۴۳۱ صفحه و بهای ۳۹۰ هزار تومان از سوی انتشارات مروارید راهی بازار چاپ و نشر شد.
نظر شما