سیده زهرا موسوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شاهرود، با بیان اینکه لهجه شاهرودی از لهجه های شیرین، جذاب و با فرهنگ این منطقه است، عنوان کرد: مراقب باشیم لهجه شیرین شاهرودی در جامعه و خانواده ها به فراموشی سپرده نشود چرا که در آینده خلا فرهنگی ناشی از آن گریبانگیر نسل آینده خواهد شد.
وی، ترویج و حفظ گویش این شهر را یکی از دغدغه های شورای شهر دانست و گفت: ترویج گویش شاهرودی با حمایت از نویسندگان بومی انجام می شود.
عضو شورای شهر شاهرود ادامه داد: باید تلاش کنیم زمینه گفتوگوی دانش آموزان و مربیان با لهجه شیرین شاهرودی در مدارس مهیا شود و مسئولان نیز در جلسات مانند مردم خوب مازندران، گیلان و … با گویش و لهجه صحبت کنند.
موسوی بیان کرد: انتظار است نویسندگان و نهادهای مرتبط شعرهایی کودکانه با لهجه شاهرودی، کتاب هایی با هدف شناساندن بهتر این لهجه و اقداماتی از این دست انجام دهند تا شاهد شکوفایی مجدد این لهجه باشیم.
وی همچنین حمایت از نویسندگان، رونمایی از کتاب ها، برنامه های مشترک فرهنگی، هنری و … را از جمله اقدامات خوب شورای شهر و شهرداری شاهرود دانست و تاکید کرد: قطعاً این دست برنامه ها با هدف حفظ گویش شاهرودی ادامه نیز خواهد داشت.
عضو شورای شهر شاهرود همچنین گفت: اگر می خواهیم لهجه شیرین شاهرودی به دوران خوب خود برگردد، گروههایی باید این وظیفه را به عهده گرفته و با کمک نهادهای مرتبط، موضوع را پیگیری و به نتیجه برسانند.
نظر شما