دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲
«بی‌کتابی» با محوریت بررسی کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه»

پادپخش «بی‌کتابی» بیست و سومین قسمت خود را به بررسی کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» اختصاص داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ بیست و سومین قسمت از پادپخش «بی‌کتابی» با محوریت بررسی کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» منتشر شد.

در این قسمت که هم‌زمان با آغاز هفته دفاع مقدس انتشار یافته، به کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» به قلم احمد دهقان کاری از انتشارات سوره مهر پرداخته شده است.
الیاس گرجی گوینده، در این پادپخش ابتدا به معرفی و کنکاش در کتاب و به معرفی احمد دهقان و آثار می‌پردازد. سپس نقدهایی از سه پژوهشگر حوزه ادبیات سارا اکبری، بابک جلیلوند و راحله فاضلی به گوش مخاطب خواهد رسید.

کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» نوشته احمد دهقان، نگاهی جدید به جنگ است که به چند زبان زنده جهان ترجمه شده و اثر داستانی مهمی در این حوزه به شمار می‌رود. این رمان توانست جایزه بیست سال داستان نویسی، چهارمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و بیست سال ادبیات پایداری را از آن خود کند.

نه تنها در ایران که در اکثر جهان ادبیات چه به صورت نفرت از جنگ و بازبینی واقعیت‌ها و تبعات انسانی و مالی آن مانند جنگ و صلح تولستوی که نگاهی است منتقدانه به جنگ و سرنوشت مردان جنگی و چه به صورت نگاه زیبا شناختی به جنگ در بیشتر کتاب‌های پس از جنگ‌های بزرگ که مردان جنگ و نویسندگان جنگی آن را به عنوان خاطره داستانی و یا به صورت رمان جنگی نوشته‌اند.

این مقوله پس از جنگ هشت ساله ایران و عراق و ادبیات و هنر دفاع مقدس به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد. یعنی کمتر می‌توان رمان و داستانی یافت که به صورت منتقدانه مانند جنگ و صلح تولستوی به جنگ پرداخته باشند. زیرا جنگ در ایران تحمیلی بود و دفاع مقدس و نگاشتن از جنگ ثواب ابدی داشت. لذا نمی‌شد به چنین جنگی منتقدانه نگریست. اما آنچه در وداع با اسلحه می‌گذرد در ایران اسلامی مقدس است و حس ناستولوژی و دلتنگی جبهه‌ها را به دنبال دارد.

احمد دهقان از نویسنده‌هایی است که در آثارش با عبور از لایه‌های ترد و شکننده، به اعماق جنگ راه پیدا می‌کند. راوی این داستان با «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» زندگی دیگری را تجربه می‌کند و ما را با خود به فراسوی آنچه اتفاق افتاده است می‌برد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها