به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد ابوطالب شفقت عصر چهارشنبه در نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان در سال جاری گفت: آنچنان که انتظار میرود زمینه انجام فعالیتهای مطالعاتی در مرکز استان و دیگر شهرستانهای استان وجود ندارد.
استاندار لرستان با تاکید بر اتمام پروژههای نیمه تمام کتابخانههای استان با اولویت پیشرفت فیریکی گفت: اعتبارات لازم به کتابخانههایی که در سطح شهرهای استان امسال به اتمام میرسند تخصیص داده شود.
شفقت با اشاره به اجرای پویش اهدای کتابهای دفاتر مدیران دستگاههای اجرایی جهت تجهیز کتابخانههای عمومی روستایی و مناطق محروم در استان گفت: مردم و مدیران دستگاههای اجرایی آن دسته از کتابهایی که در قفسه کتابخانههای خود دارند و از آنها استفاده نمیکنند در اختیار مراکز کتابخانههای عمومی قرار دهند تا عموم مردم بتوانند از آنها استفاده کنند.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه اداره کل کتابخانههای عمومی باید فعالیتهای تبلیغاتی، فرهنگی و اطلاعرسانی بیشتری در حوزه ترویج کتابخوانی انجام دهد افزود: انتظار میرود صدا و سیما نیز در دعوت مردم به مطالعه جدیت به خرج دهد.
وی کتاب خواندن را یک مساله بسیار مهم قلمداد کرد به اهمیت کتابخوانی از دیدگاه رهبر نیز اشاره بیان کرد: باید مردم به ویژه جوانان را به کتاب خواندن تشویق کنیم.
شفقت گفت انتظار میرود دانشگاهیان معلمان، دانشآموزان و والدین، افراد را کتاب به خواندن سوق دهند چرا که کتاب خواندن دانش، آگاهی و نشاط را به همراه دارد.
ضرورت تکمیل کتابخانه های عمومی
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان با اشاره به پروژههای نیمهتمام کتابخانهای استان گفت: ۱۳ سال پیش تصمیم گرفته شد کتابخانه ۱۷ شهریور قدیمیترین کتابخانه شهر در روبروی استانداری بهمنظور ایجاد خیابان تخریب و طبق تفاهمنامه کتابخانه دیگری در پارک معلم توسط شهرداری احداث و در اختیار کتابخانههای عمومی استان قرار داده شود.
حجت الاسلام علیاکبر سبزیان افزود: این پروژه برغم گذشت ۱۳ سال تنها دارای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و دیوارچینیهای آن به تازگی شروع شده است و تکمیل این طرح از نیازهای ضروری شهر خرمآباد است.
وی افزود: کتابخانه عمومی شماره ۲ الشتر (مرکز شهرستان سلسله) ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تامین اعتبار آمادگی تجهیز آن وجود دارد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان درباره ساختمان نیمه تمام کتابخانه مرکزی خرمآباد عنوان کرد: زیربنای این طرح فرهنگی هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع است که ۵۰۰ میلیارد ریال برای احداث ساختمان و ۱۲۰ میلیاد ریال برای تجهیز آن هزینه شده است و اکنون موجودی اولیه کتابهای آن حدود ۴۰ هزار جلد است.
لرستان کتابخانه سیار ندارد
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی لرستان گفت: استان لرستان کتابخانه سیار ندارد و با توجه به اینکه هر کتابخانه سیار نقش پنج کتابخانه را ایفا میکند سال گذشته اعتباراتی داده شد که با توجه به ناکافی بودن برای خرید خودروی مورد نیاز صرف خرید تجهیزات لازم آن شد و نیاز است که اولین کتابخانه سیار برای مناطق محروم و روستایی استان راهاندازی شود.
حجت الاسلام سبزیان بیان کرد: سال گذشته در راستای افرایش فرهنگ کتابخوانی یکهزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در راستای افزایش و ترویج فرهنگ کتابخوانی در لرستان هزینه شد.
وی گفت: در حال حاضر ۱۰ کتابخانه در دست احداث در استان وجود دارد که ۶ مورد از آنها در تعهد اداره کل راه و شهرسازی و چهار مورد نیز در دست اداره کل ارشاد اسلامی است و برای تکمیل و بهرهبرداری ساختمانهای آنها یکهزار و ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به نقش مهم جشنواره ملی رضوی در ترویج کتابخوانی افزود: جشنواره رضوی در سه رده خردسال و کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال در سه بخش فردی، خانواده و مکتوب برگزار میشود که انتظار میرود ادارات مرتبط همکاریهای لازم را در برگزاری بزرگترین جشنواره کتابخوانی کشور داشته باشند.
نظر شما