به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، سیدرضا صالحی امیری ظهر پنجشنبه (۳ آبانماه) در شورای اداری استان همدان با بیان اینکه برای من رمز و راز سرزمین همدان هنوز کشف نشده است چراکه هر کجای این جغرافیا را میشکافی یک سخن و رمز جدید گشوده میشود، اظهار کرد: تمدن هگمتانه را به دانشجویان و دانش آموزان آموزش دهند چرا که این تمدن غرورآفرین و نشاط بخش است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تمدنهای بزرگ این جغرافیا بیشتر به کودکان و نوجوانان بگوییم افزود: ای کاش آموزش عالی چند واحد درسی برای شناخت تمدن ساسانی، هخامنشی و هگمتانه پیشبینی میکرد تا دانشجویان بدانند در غرب خبری نیست و آنچه خود دارند از بیگانه تمنا نکنند.
صالحی امیری با بیان اینکه تلاش زیادی برای معرفی هگمتانه شده است، اظهار کرد: هگمتانه مثل خورشیدی است که همه ایرانیان و فراتر از کشور به جهان نور و حرارت میدهد و اگر این حوزه تمدنی به جهان معرفی شود سیل زیادی از گردشگران به این منطقه روانه میشوند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سال ۱۳۱۰ هگمتانه ثبت ملی شده است؛ بنابراین مادها، اشکانیان، ساسانیان و صفویه این جغرافیا را برای حکومت و برای قطب قدرت و تمدن انتخاب کردند که چرایی این انتخاب نیازمند راهاندازی مرکز مطالعاتی قوی است.
صالحی امیری تاکید کرد: همه فرزندان و جوانان باید این تمدن را از نو بشناسند و باید امروز باور کنیم که در جغرافیایی زیست میکنیم که اگر اکتشاف شود از صدها معادن طلا غنیتر و مخازن بانک مرکزی ارزشمندتر است.
وی با بیان اینکه مرکز مطالعات که با همت استاندار و مجلس شورای اسلامی و حمایت میراث فرهنگی شکل بگیرد مجموعه اکتشافات و این ظرفیت در قالب فیلم، سریال و تولید محتواهای چند رسانه از نو به مردم جهان معرفی شود گفت: این سرزمین دارای تمدن، قطب فرهنگی، قطب مشاهیر، قطب گردشگری و علمی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این سوال که چرا نتوانستم با داشتن این سرزمین تمدنی، فرهنگی، علمی و گردشگری به جایگاه واقعی دست یابیم، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات بانک جهانی در جذابیت رتبه هفتم جهان و براساس مطالعات ملی جزو سه قدرت اول جهان در جذابیت هستیم.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه برنامههای ما برای جذب گردشگر و معرفی جذابیتها کافی نبوده است یادآور شد: در حالیکه برنامه هفتم تکلیف را مشخص کرده و مکلف هستیم ۶.۳ میلیون گردشگر را به مرز ۱۵ میلیون نفر برسانم که نیازمند یک برنامه قوی پنجساله است و یکی از کانونهای اصلی کشور برای جذب گردشگر همدان است.
وی با بیان اینکه همدان دارای یکهزار و ۳۴ اثر ثبت شده است عنوان کرد: بیش از ۲۰ هزار پروانه در حوزه صنایعدستی صادر شده و ۴ هزار و ۳۰۰ کارگاه و هشت بازارچه صنایع دستی در این استان فعال است که اینها نیاز به زیر ساختهای نظیر فرودگاه، خط ریلی، جاده، هتل و اقامتگاه بومگردی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه صنایع دستی ایران باید به جهانیان شناسانده شود افزود: صنایع دستی فراتر از یک حرکت اقتصادی است؛ بلکه انتقال فرهنگ ایران به جهان است و علاوه بر منافع اقتصادی، رهیافت فرهنگی دارد.
صالحی امیری گفت: پیشنهاد دیگرم به مسئولان استان برگزاری همایش بینالمللی هگمتانه با دعوت از بزرگان فرهنگ و تمدن جهان به همدان برای بحث و تبادل نظر در زمینه این جغرافیا است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: همراه با معاونان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تصمیم گرفتیم که برنامه هفتم را خارج از حواشی و شعار محقق کنیم.
صالحی امیری با بیان اینکه دولت چهارم با شعار وفاق، همدلی و همگرایی به فکر مردم و حل مطالبات آنان است گفت: این سخن درستی است که مردم دیگر از هیچ مسئولی جز کارآمدی مطالبهای ندارند,؛ بنابراین دوران حاشیه گذشته و باید وارد متن شد.
صالحی امیری در پایان عنوان کرد: وفاق یک مفهوم ساده است که با وفاداری به آرمانهای ملت و شهدا، عدالت و کارآمدی عجین شده است و وفاق، یک تبار دینی و تاریخی دارد و بنمایه انقلاب اسلامی است و در اندیشه امام در صحیفه نور از وفاق، وحدت و اتحاد و در ادبیات رهبری از اتحاد و انسجام مردم سخن گفته شده است.
نظر شما