شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
«کتابال» پروژه‌ای برای ترویج کتابخوانی است/ مسئله‎‌مندی دختران نوجوان

قم – مسئول شورای جمعیت دختران قم گفت: «کتابال» پروژه‌ای برای ترویج کتابخوانی با محوریت دختران بود.

اکرم عروجی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم گفت: جمعیت دختران ایران یک مجموعه غیردولتی است که هدف از تشکیل آن، مسئله‌مند و دغدغه‌مند کردن دختران نوجوان و آموزش آنها در راستای کنشگری اجتماعی است.

وی با اشاره به اهداف کلی راه‌اندازی جمعیت دخترانه، ادامه داد: اینکه دختران ما نسبت به مسائل اطرافشان حساس شوند، مسئله‌ها را دقیق شناسایی کنند، لایه‌های مختلف مسئله را واکاوی کنند و بعد، راه حل ارائه دهند و ایده‌شان را اجرا کنند از اهداف کلی ما بود.

وی افزود: در راستای این هدف بیش از سه سال است که تسهیل‌گرها در شهرهای مختلف، با دختران نوجوان کار می‌کنند و پروژه‌های متعددی نیز اجرا کردند.

عروجی به تابستان سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال مسئله را با عنوان ترویج کتابخوانی مشخص و ایده‌ها را تا حد زیادی مشخص کردیم و اسم پروژه نیز «کتابال» شد و در همین راستا در شهرهای مختلف شروع به تبلیغات کردیم.

این فعال حوزه فرهنگی بیان کرد: در قم شروع به تبلیغ کردیم و کار با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان آغاز شد و در پی آن دختران و داوطلبان تسهیل‌گری در سامانه ثبت نام کردند.

وی با اشاره به اینکه بازه سنی دخترها ۱۳ تا ۱۸ سال تعریف شده بود اما بعضاً ۱۱ و ۱۲ سال هم ثبت نام کردند، عنوان کرد: پس از پایان مهلت ثبت نام، رویداد افتتاحیه را ۳ مرداد با حضور همه دخترهایی که ثبت نام کرده بودند در کانون برگزار کردیم.

مسئول شورای جمعیت دختران قم توضیح داد: دخترها یک ماه فرصت داشتند که ایده‌ها را انتخاب کنند و برای اجرای خوب ایده برنامه‌ریزی کنند. جنب و جوش دخترها و تلاششان برای انتخاب و اجرای ایده دیدنی بود. قراربود هر گروه دو ایده را انتخاب و اجرا کند.

عروجی به یک رویداد کوچک در کنار کتابال اشاره کرد و گفت: این وسط یک رویداد کوچک هم داشتیم که ما در جمعیت به آن پروژما، یعنی پروژه همه ما! می‌گوییم و قرار بود طی سه روز دخترها برنامه‌ریزی کنند برای جمع‌آوری کتاب‌های اضافی خانه‌ها و کتاب‌ها را برای تجهیز کتابخانه مناطق محروم در اختیار ما قرار دهند

وی اضافه کرد: در پروژما دختران قمی سه هزار جلد کتاب جمع کردند و نتیجه‌اش تجهیز سه کتابخانه در مناطق کم برخوردار قم بود.

این فعال کتابخوانی گفت: در نهایت ۲۷ ایده اجرا شده از بین مابقی ایده‌ها انتخاب شد. داورها که همگی کنشگر فعال در حوزه کتاب بودند با همراهی نماینده کانون در نهایت ۳ اثر برگزیده را انتخاب و چهار گروه را شایسته تقدیر اعلام کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها