دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
«باران چه می‌نویسد»؛ ۱۵ شعر کودک با سوژه‌هایی از دل طبیعت

از موضوعات اشعار کتاب «باران چه می‌نویسد» می‌توان به ایجاد خلاقیت و نوآوری، مهربانی، نیکی‌کردن، شکر نعمت‌های خداوند، خانواده، بازی و سرگرمی کودکان اشاره کرد. بیشتر اشعار این مجموعه در محیط طبیعت و خانه شکل گرفته است.

سرویس کودک و نوجوان خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - معصومه دادگر، کارشناس کتاب کودک و نوجوان: کتاب «باران چه می‌نویسد» سروده خاتون حسنی منتشر شده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان است. این اثر برگزیده بخش شعر نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان ۱۴۰۳ است. «باران چه می‌نویسد» با تصویرگری سولماز سامی شیراز برای گروه سنی نوخوان (بالای ۷ سال) مناسب است و چاپ اول آن در سال ۱۴۰۲ روانه بازار شده.

«باران چه می‌نویسد» کتابی است دارای ۲۶ صفحه و ۱۵ سروده با عناوین «آدم برفی»، «خط باران»، «گل‌بازی»، «کرم خاکی»، «کلاغ و قورباغه»، «همسایه»، «قطر»، «ملخی»، «سوسک و چاله»، «بدون بابا»، «جوجه»، «پیشی»، «پیراهن گلدار»، «درخت» و «خانه‌ی بابابزرگ». در این مجموعه از تشبیه‌هایی بسیار زیبا و پیام‌های مناسب برای انتقال به کودک استفاده شده است و نکات آموزشی به‌راحتی به کودکان ارائه می‌شود. توجه به محیط اطراف، جایگزینی فضای مجازی با طبیعت، ارتباط بیشتر با خانواده و کشف توانایی‌های فردی و… را به‌راحتی می‌توان در اشعار درک کرد.

در اغلب شعرها سعی شده از وزن‌هایی که موسیقی شادتری دارند مانند «متفاعلن فعولن» که بسیار آهنگین هستند، استفاده شود که برای کودک دلنشین‌تر است. وزن‌های متفاوتی که می‌توان نمونه‌های آن را در مثنوی‌ها و غزلیات مولانا دید، باعث شده وزن شعر برای کودکان تأمل‌برانگیز باشد. سوژه‌یابی و انتقال پیام‌های ملموس نیز موجب برتری این کتاب شده است.

خاتون حسنی، شاعر این مجموعه ۱۰ مهرماه ۱۳۵۲ در شهر قزوین متولد شد. او فارغ‌التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد است. حسنی در قزوین سکونت دارد و با نشریات مختلف همکاری می‌کند. از آثار دیگر او می‌توان به «عید اومده عروسکا» به‌نشر ۱۳۹۷، کتاب «مادرم پروانه است» نشر سوره‌مهر ۱۳۹۵، کتاب «لونه‌ی چتری» نشر لوپه‌تو ۱۴۰۰، کتاب «خواب بهاری» نشر جمال ۱۴۰۰، کتاب «قطار صورتی» نشر کانون ۱۴۰۲، کتاب‌های «من به دنیا آمدم» نشر کانون سال ۱۴۰۳ و… اشاره کرد.

این شاعر برگزیده جشنواره‌هایی همچون شعر فجر، کتاب سال رشد، مرغک سیمین کانون و… است.

شعری از این مجموعه:

«خط باران»

باران چه می‌نویسد

نم‌نم به روی شیشه؟

گاهی شبیه برگ است

گاهی به شکل ریشه

گاهی شبیه رود است

گاهی شبیه دریاست

با اینکه خواندنی نیست

اما چه‌قدر زیباست!

من فکر می‌کنم که

یک کشف تازه است آن

ای کاش ثبت می‌شد

خطی به نام باران

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • برات خان AF ۰۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    بسیار عالی است در تمام طول زندگی موفق باشید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط