پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
وزیر فرهنگ در جمع کتابفروشان اسلامشهری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین کتابگردی؛ ویژه هفته کتاب به شهرستان اسلامشهر سفر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین کتابگردی هفته کتاب ۱۴۰۳ با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در منطقه اسلامشهر برگزار شد.

در این آیین، علی رمضانی، دبیر ستاد سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایرانط نیکنام حسینی‌پور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از اهالی فرهنگ و کتاب وزیر را همراهی می‌کنند.

وزیر، نخست در کتابفروشی کتابانه حاضر شد و با مرتضی مهرابی، مدیر کتابفروشی گفت‌وگو کرد.

مهرابی در این دیدار گفت: دوست داریم بتوانیم برای مردم این منطقه پاتوق فرهنگی داشته باشیم، حدود ۴۰ هزار عنوان کتاب داریم و برای فروش اینترنتی، سایت هم طراحی شده است. در این میان به حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امیدوار هستیم.

وی ادامه داد: پیش‌تر کتاب‌های درسی هم می‌فروختیم آما شرایط سخت شده اگر تخفیف تعیین نکنیم از بازار جا می‌مانیم با همه این کارها، شرایط سخت است و با حاشیه سود ۱۰، ۱۵ درصدی می‌توانیم فروش داشته باشیم‌.

این کتابفروش افزود: علاوه براین با وجود اینکه تلاش می‌کنیم به مخاطبان درباره انتخاب کتاب کمک کنیم اما با توجه به شرایط سخت فعالیت کتابفروش ها، مجبوریم خدمات را کاهش دهیم؛ علاوه براین فروش لوازم التحریر را به فروشگاه اضافه کردیم.

مهرابی گفت: در این شهر زمین خالی و تعمیرکار و گاراژ زیاد است. می‌توان از این ظرفیت برای مراکز فرهنگی استفاده کرد.

مهرابی در پایان گفت‌وگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: فکر نمی‌کردم روزی از کتابفروشی کتابانه دیدن کنید.

کتابفروشی کتابانه، سال ۱۳۸۴ در متراژ ۸۵ متر در منطقه اسلامشهر تاسیس شده است.

صالحی در ادامه دیدار و گفت‌وگو با کتابفروشان شهرستان اسلامشهر، درباره کتابفروشی «آراد بوک» و وضعیت بازار کتاب با جواد رضایی، مدیر این کتابفروشی گفت‌وگو کرد.

وی در تشریح ویژگی‌های این کتابفروشی گفت: بخش انیمیشن داریم و خانواده‌ها همراه با فرزندانشان، می‌توانند رایگان به تماشای فیلم‌های انیمیشن بنشینند. برای خمیربازی نیز امکان مشابه را تدراک دیدیم.

وی، علاقه را دلیل اصلی ادامه فعالیت «آراد بوک» بیان کرد و درباره میزان استقبال مردم از کتابفروشی، گفت: تقریباً استقبال از کتابفروشی وجود دارد اما تا به‌اصطلاح جا بیفتد، کمی طول می‌کشد. برای افزایش استقبال دانش‌آموزان هرچند تخفیف‌های ویژه و جوایز درنظر می‌گیریم اما به حمایت بیشتری نیاز داریم. این کتابفروشی در محل یکی از بازارهای منطقه واقع شده و مردم برای خرید به اینجا هم سر می‌زنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به «کتاب‌باز» رفت. این کتابفروشی ۱۹۰ متری که به همت محمدرضا هوشیار و اسماعیل شفیعی تاسیس شده پنج سال است، بخشی از هویت فرهنگی منطقه محسوب می‌شود.

هوشیار، درباره عرضه لوازم‌التحریر و سهم اندک کتاب در این کتابفروشی گفت و تاکید کرد که علاقه‌مند هستند، ۷۰ درصد محصولات این کتابفروشی، کتاب باشد. وی ادامه داد: تلاش کردیم درصد کمتری از سود فروش را داشته باشیم و بیشتر به مشتری تخفیف بدهیم تا مردم از راضی باشند.

این کتابفروش جوان متولد سال ۱۳۶۷ است گفت: کتابفروشی سختی‌های زیادی دارد اما با آن‌ها ساختیم و پیش رفتیم.اصاتا اهل همین منطقه هستم و دوست داریم همین منطقه از نظر فرهنگی پیشرفت کند. ادعا داریم که در بخش کتاب‌های تخصصی در منطقه کسی نمی‌تواند رقیب ما باشد؛ ادامه این وضعیت نیازمند این است که اطلاعاتمان را به‌روز کنیم تا بتوانیم پاسخگوی مشتری باشیم.

در ادامه روز کتابگردی، به حضور در کتابفروشی‌ها اختصاص نداشت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور کتابخانه عمومی شهید مصطفی خمینی (ره)، از بخش روشندلان دیدن و با جمال لطفی، کتابدار بخش نابینایان گفت‌وگو کرد.

این کتابخانه ۵ هزار نسخه کتاب، ۱۷ هزارعنوان کتاب صوتی و ۷۵۰ کتاب بریل دارد. در فضای ۱۰۰ متری این کتابخانه، علاوه بر خدمات کتابخانه‌ای، کارگاه رایگان آموزش خط بریل برگزار می‌شود. ۲۰۰ هزار نفر عضو فعال کتابخانه که در اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم زندگی می‌کنند از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند. سیدعباس صالحی، در ادامه از تجهیزات بخش نابینایان این کتابخانه دیدن کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها