دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
راه‌اندازی کتابخانه سیار روستایی در غرب هرمزگان یک ضرورت است

هرمزگان - مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری گفت: راه‌اندازی کتابخانه سیار روستایی در غرب هرمزگان یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، فروهر معدنی در نشست با رئیس مجمع خیرین و جمعی از خیرین هرمزگان با اشاره به ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار روستایی در غرب استان هرمزگان گفت: در بحث حمایت از کانون و فعالیت‌های آن خیرین کم‌تر ورود کرده‌اند که در این زمینه کانون هرمزگان نیازمند نگاه ویژه خیرین است.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان این‌که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک نهاد فرهنگی دارای قدمتی بیش‌از ۵۰ سال و با ویژگی‌های خاص است، افزود: یکی از ویژگی‌های کانون این است که کودکان آزادانه آگاهانه و به‌دور از اجبار این مجموعه را انتخاب می‌کنند و از طرفی نیز آموزه‌ها و آموزش‌های کانون غیررسمی است و مطالب محتوا به شیوه غیرمستقیم ارائه می‌شود که این مسئله در مباحث تربیتی بسیار مؤثر است.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های کانون کاملاً تخصصی و منطبق بر موازین و مقررات شرایط رشد روان‌شناختی کودکان و نوجوانان است گفت: کانون روی محتوای کتاب‌ها بسیار حساس است بنابراین اجازه ورود هر کتابی را به کتابخانه‌های خود نمی‌دهد و این مسئله کتابخانه‌های کانون را از سایر نهادها متمایز کرده‌است.

معدنی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های کانون کتاب محور و بر پایه کتاب بنا شده ادامه داد: اگر به‌دنبال تقویت و انتقال فرهنگ از پیشینیان به کودکان و نسل امروز هستیم باید به‌دنبال کتاب و کتاب‌خوانی باشیم و باید به‌دنبال قصه‌ها و ادبیات شفاهی باشیم.

وی قصه‌گویی را یکی از ابزارهای بسیار مهم در انتقال فرهنگ مفاهیم آداب‌ورسوم اقوام عنوان کرد و گفت: کانون مدعی قصه‌گویی در کشور است و درحال‌حاضر بیست وششمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی را در کشور در حال برگزاری دارد.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابراز کرد: کانون با تشکیل انجمن‌ها و باشگاه‌های تخصصی امکان کنشگری را برای کودکان و نوجوانان فراهم کرده‌است و آن‌ها می‌توانند مهارت‌های خود را در آن‌جا تقویت کنند. بطور مثال امسال نوجوانان در باشگاه‌های کتابخوانی تحت عنوان «کتاب بال» شرکت کردندو خوشبختانه از هفت گروه برتر که در این رویداد شرکت کرده بودند دو گروه برگزیده از استان هرمزگان بود.

معدنی گفت: باتوجه به فعالیت‌ها و محصولات خوبی که کانون ارائه می‌دهد نیازمند مکان برای اداره این خدمات هستیم که یا باید مرکز ثابت و یا سیار باشد تا بتوانیم خدمات و محصولات کانون را به تمامی نقاط شهری، روستایی وحاشیه شهرها به دست کودکان و نوجوانان برسانیم.

وی تأکید کرد: استان هرمزگان با وجود داشتن اندیشمندان و خیرین زیادی که آوازه آن‌ها تا پایتخت نیز رسیده هنوز در غرب استان فاقد کتابخانه سیار روستایی است در شرق نیز تنها یک کتابخانه سیار روستایی دارد که این مسئله نیاز به وجود مرکز سیار را دوچندان می‌کند و نیازمند نگاه ویژه خیرین به بخش کودک و نوجوان و کانون به عنوان مرکز فعالیت‌های تخصصی این گروه سنی است.

معدنی خواستار اهدای خودرو در مدت معین به کانون از طرف خیرین استان شد و گفت: مجوز تأمین نیروی انسانی و تأمین کتاب‌ها از ستاد گرفته شده و تنها نیاز به همت خیرین برای تهیه و اهدای خودرو به کانون هستیم.

به گزارش ایبنا، در ادامه این نشست پروین پشتکوهی مدیرکل کانون هرمزگان و خیرین استان نیز در خصوص ظرفیت‌ها و نیازهای کانون استان سخنانی بیان کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها