سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
هرمزگان سرشار از خرده فرهنگ‌ها و ادبیات است

هرمزگان - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان سرشار از خرده فرهنگ‌ها، ادبیات و اقلیم متنوع است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، «احسان کامرانی» در آیین گشایش بیست وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استانی در هرمزگان از جشنواره قصه‌گویی به عنوان جشنواره فاخر نام برد و گفت: هرمزگان سرشار از خرده فرهنگ‌ها، فرهنگ‌ها، ادبیات، اقلیم، گویش، پوشش و … متنوع و این استان در سراسر کشور کم نظیر است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان ضمن قدردانی از زحمات مجریان بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استانی در هرمزگان اضافه کرد: از کاربردهای اساسی این جشنواره انتقال فرهنگ و باورهای خودمان به نسل‌های آینده است.

وی، تنوع را راز بقا دانست و عنوان کرد: کشور ما آکنده از تنوع فرهنگ، باور و ارزش‌هایی است که ریشه در فرهنگ غنی ما دارند بنابراین باید ارزش‌ها را ارج بنهیم و در اشاعه فرهنگ ایرانی و فرهنگ بومی بکوشیم.

کامرانی با اشاره به شعار این دوره از جشنواره «راز قصه‌ها ساز زندگی است»، گفت: شرایط جوی نامساعد که موجب تعطیلی تمام مقاطع تحصیلی در استان بود، موجب شد تا استقبال قابل توجهی از این جشنواره نشود اما امیدوارم فردا علاقه‌مندان به حوزه قصه و قصه‌گویی شور و نشاط بیشتری به سالن سینمای اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان هرمزگان ببخشند.

سپس مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان بیان کرد: کانون پرورش فکری کودکان جایی است که با هنر حرف می‌زند و برای کودکان و نوجوانان شادی به ارمغان می‌آورد.

پروین پشتکوهی ادامه داد: این مرکز ۶۰ فعالیت انجام می‌دهد که یکی از آن‌ها قصه‌گویی است و یکی دیگر از رسالت‌های کانون، برگزاری جشنواره است و اخیراً سومین دوره «مهرواره زبان مادری آوای حرا» با هدف پاسداشت زبان مادری، در بندرخمیر جهانشهر تالابی ایران برگزار شد.

وی با سپاسگزاری از همکارانش در مرکز استان و شهرستان‌ها اضافه کرد: بیست وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بخش استانی تا کنون ۱۶ بار در ۱۶ شهر هرمزگان برگزار شده و هفدهمین دوره آن نیز امروز در حال برگزاری است.

پشتکوهی با بیان اینکه مربیان کانون ارتش یک نفره و عامل نشر امید بخشی، دوستی و صلح هستند، گفت: از اول آذرماه در شهرستان‌ها، ۷۰۰ قصه‌گو ثبت نام کردند که پس از پالایش، ۴۰۰ نفر موفق به رقابت شدند و ۳ هزار و ۲۰۰ نفر در شهرستان‌ها قصه‌ها را شنیدن و سرانجام ۷۰ نفر به مرحله نهایی راه یافتند و طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ آذرماه) در مرحله استانی با همدیگر رقابت خواهند کرد.

در ادامه عمران سعیدی فر کودک خوش زبان بندری مرکز شماره یک، در بخش قصه‌گویی سنتی و کلاسیک قصه «بُز بُزک شیطون» با عنوان «دیو دیگ به سر» در دل روستا را تعریف کرد. پس از وی حنانه باسره کودک قصه گو در بخش مینیمال قصه «دزد و پارسا» از گلستان سعدی را اجرا کرد.

سپس عبدالرسول معینی در زمینه سنتی و کلاسیک، در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، قصه «یونس در شکم ماهی»، معصومه پودات در همین زمینه در بخش زنان و مردان، قصه «گرگ آوازخوان»، در بخش مینی‌مال حوزه کودک نیز سدنا اقبالی قصه «پند پرنده»، در بخش سنتی و کلاسیک هم مبینا عبداللهی در حوزه زنان و مردان، قصه «کوکلو» را اجرا نمود.

در بخش از برنامه نیز از مراکزی که در برگزاری جشنواره برگزیده شده بودند، تقدیر شد.

به گزارش ایبنا، بیست وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استانی در هرمزگان با حضور «احسان کامرانی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان، «فرشاد محمدی» مدیرکل اداره کتابخانه‌های عمومی هرمزگان، «انوشیروان پیشدار» معاون امور هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، آمنه انصاری همسر زنده‌یاد محمد خطیبی زاده «بپ گپوی قصه‌گوی هرمزگان» و سپیده جوادی مسئول اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان با اجرای مهرنوش ایرانخواه مجری، گوینده، نویسنده، ایده پرداز و طراح هرمزگانی برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها