دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۶
معاون وزیر صمت: صف دریافت ارز واردات تجهیزات چاپ کوتاه می‌شود

معاون صنایع عمومی وزیر صمت، از برنامه دولت برای حل مسئله انرژی واحدهای تولیدی خبر داد و درباره گلایه واردکنندگان تجهیزات واحدهای چاپی گفت: در زمینه تخصیص ارز نیز اقداماتی انجام شده تا صف ارز واردات کوتاه‌تر شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و صنایع وابسته دوشنبه (سوم دی‌ماه) با حضور ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از فعالان ای صنعت افتتاح شد.

در این مراسم، معاون صنایع عمومی وزیر صمت با حضور در سالن‌های ۳۸ و ۳۵ و ۴۰ با تولیدکنندگان بخش‌های مختلف صنعت چاپ گفت‌وگو کرد و در جریان مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها قرار گرفت.
در این بازدید، فعالان بخش‌های مختلف صنعت چاپ به طرح نکاتی مثل قطعی برق و تاثیر آن در صنایع مولد، تخصیص نیافتن ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات چاپ پرداختند و خواستار توجه جدی مسئولان وزارت صمت و دولتمردان به این حوزه شدند.
در ادامه معاون وزیر صمت در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکل قطع برق که از سوی فعالان صنعت چاپ مطرح شده بود، گفت: این مشکلی است که کمتر از یک‌ماه برای تولیدکنندگان ایجاد شده است؛ البته اقدامات خوبی از سوی دولت انجام‌شده تا امکان واردات تجهیزات تامین انرژی به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی بدون مسیرهای بوروکراتیک فراهم شود.
وی ادامه داد: در این زمینه تخصیص ارز به سرعت انجام شده تا تولیدکنندگان بتوانند به تناسب میزان انرژی مورد نیاز تجهیزات در واحدهایشان نصب و از آن استفاده کنند.

شیخ با بیان اینکه اقداماتی نیز برای افزایش تولید و مدیریت مصرف برق در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: این موضوع کمک می‌کند که واحدهای تولیدی فرصت‌های بیشتری برای تولید داشته باشند.

به‌گفته وی، در زمینه تخصیص ارز نیز اقداماتی انجام شده تا صف ارز واردات کوتاه‌تر شده و سرعت تخصیص ارز برای مواد اولیه و ماشین‌آلات نیز بیشتر شود.

نقش حیاتی صنعت چاپ باید جدی‌تر گرفته شود

در بخش دیگر این آیین، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، در جمع خبرنگاران گفت: صنعت چاپ، نقشی حیاتی در تولید دارد، هیچ تولیدکننده‌ای بدون چاپ نمی‌تواند کالای خود را ارائه دهد. این صنعت، صنعتی پایه در اقتصاد است؛ اما مشکلات بسیاری پیش روی آن وجود دارد.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از مواد اولیه و ماشین‌آلات چاپ وارداتی است و ما در تامین ارز و ثبت سفارش برای واردات با چالش‌های جدی مواجه هستیم. برخی از چاپخانه‌داران برای واردات ماشین‌آلات خود ماه‌ها معطل تخصیص ارز می‌مانند. این در حالی است که رقبای منطقه‌ای مانند ترکیه از مشوق‌های صادراتی بهره‌مند هستند.
ابوالحسنی با اشاره به رشد مشارکت خارجی‌ها در نمایشگاه گفت: با وجود تحریم‌ها، حضور شرکت‌های خارجی در این دوره ۳۵ درصد افزایش داشته است که دستاوردی بزرگ محسوب می‌شود.

وی درباره وضعیت بسته‌بندی گفت: در حوزه بسته‌بندی، ۱۰۰ درصد تولیدات داخلی است اما در بخش مواد اولیه به واردات نیاز داریم. در حوزه مقوا و بسته‌بندی‌های خاص، ۵۰ درصد وابسته به واردات هستیم اما در سایر بخش‌ها، این میزان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.

ابوالحسنی گفت: صنعت چاپ در ایران ظرفیت رقابت با صنایع بزرگی مانند خودروسازی را دارد و نقش حیاتی آن در اقتصاد کشور باید جدی‌تر گرفته شود.

به گزارش ایبنا؛ نمایشگاه امسال در ۴۰ هزار متر فضای سرپوشیده و ۱۵۰۰ متر فضای باز در سالن‌های مختلف شامل سالن‌های ۳۵، ۳۸، ۳۸A، ۳۸B، ۱۸، ۴۰، ۴۱، خلیج فارس، میلاد و همچنین فضای باز فعال است، و حدود ۴۵۰ شرکت داخلی و خارجی فعال صنعت چاپ در آن حضور دارند. از میان شرکت‌کنندگان، ۳۸۰ شرکت داخلی، ۵۰ شرکت از کشور چین و همچنین بیش از ۲۰ شرکت معتبر و مطرح از سایر کشورهای جهان به ارائه جدیدترین دستاوردهای خود پرداخته‌اند.

سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و صنایع وابسته تا ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها