دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۰
کتاب «عکاس‌باشی»؛ روایتی از زندگی عکاس آستان قدس رضوی

خراسان‌رضوی - نویسنده کتاب «عکاس‌باشی» گفت: کتاب عکاس‌باشی خاطرات حسن توکلی، عکاس آستان قدس رضوی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، ام‌البنین ماهر در آیین جشن امضای کتاب «عکاس‌باشی» که عصر یکشنبه در رواق‌کتاب حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: کتاب عکاس‌باشی خاطرات حسن توکلی عکاس آستان قدس رضوی است که در ۱۴۴ صفحه نوشته شده و ۲۹ فصل دارد.

وی افزود: این اثر به سه بخش تقسیم می‌شود که هر بخش آن به دورانی از زندگی حسن توکلی می‌پردازد. این بخش‌ها با نام‌های اوسنه نوجوانی، اوسنه جوانی و اوسنه دل اندروایی نام‌گذاری شده است.

ماهر گفت: اوسنه دل اندروایی در واقع زمانه حسن توکلی به میانسالی رسیده است و به عنوان عکاس آستان قدس رضوی در حال خدمت است.

این نویسنده ادامه داد: فصل ۲۹ این کتاب نیز به قسمت‌هایی تقسیم می‌شود که برای او اسم پنجره در نظر گرفته شد که به نیت امام رضا (ع) هشت پنجره است.

کتاب «عکاس‌باشی» روایتی از زندگی عکاس آستان قدس رضوی


ماهر در مورد شیوه نگارش «عکاس باشی» گفت: کتاب در مورد خاطرات حسن توکلی است اما تکنیکی که برای نوشتن به کار رفته، تکنیک پرتره‌نویسی است. درست است که این اثر با واقعیت زندگی این استاد عکاسی سروکار دارد و در واقع خاطرات شخصی است، که در قید حیات است و تمام اتفاقات واقعی‌ست اما به‌خاطر اینکه اثر، زمینه داستانی داشته باشد و برای مخاطب جذاب‌تر و قابل فهم تر باشد از تکنیک پرتره در این اثر استفاده شده است.

وی افزود: تکنیک پرتره سه آیتم مهم دارد. خلق قهرمان، مکان و اتمسفر و در آخر جغرافیا. در این اثر حسن توکلی به عنوان قهرمان است و مکان هم شهر مقدس مشهد است و جغرافیا به کانکت‌هایی که فرد با اطرافش دارد، برمی‌گردد.

این نویسنده ادامه داد: به عنوان مثال به حرم امام‌رضا می آید یا دوربین می‌خرد و در راه رسیدن به هدفش که خرید دوربین و شرکت در مسابقه عکاسی است آدامس می‌فروشد. در کل سیر اتفاقاتی که در روند داستان می‌افتد به جغرافیا در تکنیک پرتره‌نویسی این اثر برمی‌گردد.

ماهر افزود: پرتره نویسی کمک می‌کند که داستان یک سیر جذاب و خواندنی را طی کند و از سویی برای عموم مورد پسند و قابل فهم باشد و خوانندگان از خواندن لذت ببرند. خاطره‌نویسی به تنهاا برای عموم جذاب نیست و خواننده را خسته می‌کند اما با استفاده از این تکنیک این اثر روند داستانی دارد و سعی شده از خاطره نویسی جدا شود.

ام البنین ماهر نویسنده اثر «کاس باشی» گفت: از طرح جلد، صفحه‌آرایی و ویراستاری اثر رضایت دارم. طرح جلد و عنوان به عهده خود آقای توکلی بود و نظر ایشان برای طرح و عنوان در نظر گرفته شد.

ماهر در پایان گفت: عنوان اثر و طرح جلد هدیه‌ای از طرف من به آقا علی ابن موسی الرضا (ع) و آقای توکلی است و امیدوارم مورد قبول این امام بزرگوار قرار بگیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها