حسینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره ویژگیهای شخصیتی پروین گفت: آنچه بهطور کلی پروین را در میان شاعران برجسته میکند، توجه این شاعر به مسایل و رنجهای زنان هم عصر خویش است. او به خوبی این مشکلات و رنجها را درک کرده و همواره آنها را در سرودههایش در نظر داشته است.
وی ادامه داد: باوجود اینکه تاکنون به این نکته خیلی توجه نشده اما پروین اعتصامی به همراه پدرش یکی از مبارزان آزادی زنان بوده است. به بیان دیگر این شاعر، پیشرو آزادی و احیای حقوق زنان بود.
این استاد دانشگاه به ویژگیهای شعری پروین اشاره و تشریح کرد: برخلاف آنکه تاکنون شعر پروین را شعری مردانه دانستهاند اما در قطعههای پروین ویژگیهای زبانی زنانه به صورتی چشمگیر دیده میشود. شاید این امر تنها در برخی از قصیدههای او وجود داشته باشد.
حسینی مقالهای با عنوان «شعر نو یافتهای از پروین اعتصامی» را توسط مجله «پژوهش زنان» دانشگاه تهران در دست انتشار دارد که بهار سال آینده چاپ خواهد شد.
وی درباره این مقاله توضیح داد: این مقاله پیرامون شعر و دفاع از حقوق زنان در شعر نوشته شده است. پروین به عنوان یک شاعر زن همواره به چنین مسایلی در شعرش پرداخته و این به نوعی سبک شعری او به حساب میآید.
حسینی یادآور شد: در این مقاله به نظر و اندیشههای پروین پیرامون موضوعاتی چون خانواده، حقوق زنان، ارزشها و مسایل زنان پرداختهام.
وی در پایان افزود: بهنظرم تاکنون کتاب جامعی که به پروین و شعر او بهطور کامل و از تمام ابعاد پرداخته باشد منتشر نشده است. اما با توجه به همایش «پروین اعتصامی» که دو سال پیش برگزار و حجم مقالاتی که در آن همایش ارائه شد، جای آن دارد که شعر پروین با نگاهی جامعتر در کتابها بررسی شود.
دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۹:۰۰
نظر شما