چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۵
آموزه‌هاي مهدويت را به صورت فاخر بيان نكرده‌ايم

دبير ششمين همايش بين‌المللي دكترين مهدويت و رييس موسسه آينده روشن در نشست خبري اين برنامه با اشاره به اين كه در حاشيه اين همايش دو روزه، نمايشگاهي از آثار و كتاب‌هاي حوزه مهدويت شكل خواهد گرفت، اظهار داشت: اگر انحرافاتي در حوزه مهدويت بروز مي‌كند، از آن جهت است كه آموزه‌هاي مهدويت را به صورت فاخر بيان نكرده‌ايم.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نشست ظهر امروز(30 تيرماه) در مجمع جهاني اهل‌بيت(ع) با حضور حجت‌الاسلام سيدمسعود پورسيدآقايي، دبير ششمين همايش بين‌المللي دكترين مهدويت و رييس موسسه آينده روشن، حجت‌الاسلام محمدحسن اختري، دبير كل مجمع جهاني اهل‌بيت(ع)، حجت‌الاسلام عبدالله رضايي، معاون فرهنگي ـ هنري موسسه آينده روشن و دبير سومين جشنواره آينده روشن، در جمع خبرنگاران برگزار شد.

در ابتداي اين برنامه حجت‌الاسلام محمدحسن اختري، دبيركل مجمع جهاني اهل‌بيت(ع)، موضوع ظهور حضرت حجت را يكي از مسايل بزرگ و مورد توافق همه فرقه‌ها و گروه‌هاي اسلامي و اديان خواند و گفت: بيشترين نقيصه امروز جهان، ناآگاهي از عقيده و فرهنگ مهدويت است كه بايد با استفاده از وسايل و زمينه‌هاي نويني كه در حوزه رسانه ايجاد شده است، براي شناخت و گسترش اين فرهنگ اقدام كنيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود سودجويي‌ها و برخي مدعيان دروغين اين حوزه يادآور شد: بايد براي مقابله با دشمنان و شياطيني كه مي‌خواهند از اين تفكر سوء استفاده كنند، آگاهانه عمل كنيم. بايد خط مستقيم انتظار و مهدويت را با تبيين مناسب، معرفي و تبليغ روشن سازيم تا جلوي سودجويي‌ها، خرافه‌گري، تندروي و انحطاط در اين مساله گرفته شود.

در ادامه حجت‌الاسلام سيدمسعود پورسيدآقايي، دبير ششمين همايش بين‌المللي دكترين مهدويت و رييس موسسه آينده روشن كه دبيري اين جلسه را نيز بر عهده داشت، اعلام كرد: تاكنون رويكرد رايج آموزه‌هاي مهدويت، نگرش اعتقادي ـ نظري بوده است. همايش‌ بين‌المللي دكترين مهدويت در تمامي ادوار خود كوشيده است با نگاهي راهبردي ـ كاربردي به آموزه‌هاي مهدويت بنگرد. در اين زمينه پژوهشكده مهدويت از طريق 12 گرايش پژوهشي با استفاده از 80 پژوهشگر و محقق اين حوزه در سايه 10 هيات علمي اين مباحث را پيگيري مي‌كند. 

نويسنده كتاب «با جاري انتظار» با بيان اين كه در برپايي ششمين همايش بين‌المللي دكترين مهدويت 385 مقاله در حوزه زبان فارسي به دبيرخانه اين برنامه ارسال شده است، گفت: پس از داوري‌هاي حساس و دقيق، تنها 28 اثر پذيرفته شدند كه به صورت تخصصي به راهبردها و مباحث استراتژيك پرداختنه‌اند. از اين ميان نيز 16 مقاله براي ارايه در روز همايش برگزيده شدند كه در كنار 16 مقاله منتخب كشورهاي خارجي در روزهاي همايش طي سه كميسيون ارايه خواهند شد.

حجت‌الاسلام پورسيدآقايي با ارايه گزارش آماري درباره جنسيت ارايه‌دهندگان مقالات و مقاطع تحصيلي‌شان، گفت: در روز همايش 75 ميهمان از ساير كشورهاي خارجي كه در شمار شخصيت‌ها، متفكران، پژوهشگران و نويسندگان حوزه مهديت‌اند، به ايران مي‌آيند و به همراه انديشمندان، پژوهشگران و صاحب‌قلمان ايراني در اين برنامه شركت دارند. از اين ميان 57 نفر در شمار آقايان و 18 نفر از بانوانند.از قاره اروپا هفت نفر، از آمريكا يك نفر، آفريقا 20 نفر، استراليا يك نفر، كانادا پنج نفر و از قاره آسيا 35 نفر در اين برنامه حضور خواهند يافت. در خبرنامه‌اي كه ويژه اين همايش منتشر مي‌شود، علاوه بر نام اين نويسندگان و پژوهشگران، عناوين مقالات آنها نيز ذكر خواهد شد.

دبير همايش با اشاره به اين كه در روزهاي افتتاحيه و اختتاميه برنامه از سخنران‌ها و كارشناسان داخلي استفاده خواهيم كرد، بيان داشت: معرفي برترين‌هاي مهدويت و مهدي‌ياوران از جمله برنامه‌هاي است كه در روز همايش بخشي را به خود اختصاص مي‌دهد.

حجت‌الاسلام پورسيدآقايي همچنين يادآور شد: اين دوره سومين سالي است كه به موازات برپايي همايش دكترين مهدويت، جشنواره فرهنگي ـ هنري آينده روشن را به اجرا در مي‌آوريم. در اين برنامه با شناخت ظرفيت‌هاي هنري، از افراد برتر و فعالان حوزه‌هاي هنري نظير داستان‌نويسان، فيلم‌نامه‌نويس‌ها، گرافيست‌ها و ساير هنرمنداني كه به نوعي از در حوزه مهدويت كار كرده‌اند، تقدير خواهد شد.

سپس حجت‌الاسلام اختري با اشاره به جهان‌شمولي مباحث حوزه مهدويت، از برپايي اين همايش به صورت همزمان و در كشورهاي ديگر خبر داد و گفت: برپايي نمايشگاه‌هاي جانبي نظير نمايشگاه كتاب‌ها و آثار اين حوزه از جمله برنامه‌هايي‌اند كه در اين همايش‌هاي همزمان برگزار مي‌شوند و مجع جهاني اهل‌بيت(ع) از طريق اعظام سخنران، ارسال كتاب، مقاله و آثار برتر در برگزاري هرچه بهتر اين برنامه‌ها همكاري مي‌كند. 

در ادامه حجت‌الاسلام عبدالله رضايي، معاون فرهنگي ـ هنري موسسه آينده روشن و دبير سومين جشنواره آينده روشن، با اشاره به اين كه توسعه، تبيين و ترويج فرهنگ و معارف مهدويت و راهبردهاي آن از اهداف كلي اين بخش است، گفت: «بصريت راه ‌برون‌رفت از فتنه‌هاي آخرالزمان» از جمله اهدافي به شمار مي‌آيد كه در اين بخش به آن توجه مي‌شود. ما مي‌كوشيم از طريق پرداختن به زمينه‌هاي هنري نظير شعر، داستا، فيلم‌نامه، نمايش‌نامه، توسعه نغمه‌هاي مهدوي و نغمه‌هاي بدون‌ساز و ... علاوه بر به‌كارگيري هنر در تبيين آموزه‌هاي مهدويت، از هنرمندان برتر اين حوزه نيز قدرداني كنيم.

در پايان اين برنامه دبير همايش درباره انحرافاتي كه در حوزه مهدويت عنوان مي‌شوند، گفت: به دليل اين كه آموزه‌هاي مهدويت را به صورت فاخر بيان نكرده‌ايم، موجب بروز انحرافات و كج‌انديشي‌هايي در اين زمينه شده است. با اين وجود موسسه آينده روشن همانند گذشته كه در حوزه مكتوبات نيز در اين زمينه فعاليت داشت، با انتشار مقاله و كتاب به اين وظيفه خود ادامه مي‌دهد.

ششمين همايش بين‌المللي دكترين مهدويت در روزهاي دوم و سوم مرداد ماه در سالن اجلاس سران و با حضور و سخنراني رييس مجلس شوراي اسلامي و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و برخي از انديشمندان حوزه دين برگزار خواهد شد. اين برنامه از ساعت 30/8 صبح آغاز مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط