چاپ نخست كتاب "غدير من" (جديدترين شيوههاي تبليغ غدير در عصر ارتباطات با الهام از روشهاي ابلاغ پيامبر(ص) تاليف محمدباقر انصاري از سوي انتشارات دليلما منتشر و روانه بازار نشر شد.اين اثر، ابتدا به تبيين شيوههاي پيامبر(ص) در تبليغ غدير پرداخته و سپس كيفيت اجراي همان شيوه را در زمان حاضر بيان كرده است.\
ابلاغ غدير نه تنها بر ما واجب، كه وظيفه خلقتي ماست. هرجا كه باشيم، در هرزماني كه زندگي كنيم و در هرشرايطي كه برايمان فراهم شود، عاشورا و غدير را در كنار هم تبليغ خواهيم كرد و پيام آن را خواهيم رساند و همه را از اين دو ركن اعتقادي آگاه خواهيم ساخت.
در نگاهي به عمق غدير، با واقعهاي پرماجرا و خطبهاي بلند روبهرو ميشويم. آنگاه از خود و از همه انسانها ميپرسيم: كدام سخنراني را در سراسر تاريخ سراغ داريد كه در طراز خطابه غدير پيشبيني و برنامهريزي و تداركات براي آن در نظر گرفته شده باشد؟ آيا در بين همه ملتها ـحتي با امكانات پيشرفته امروزـ خطابهاي با اين همه پيشبرنامه و ميانبرنامه و پسبرنامه پيدا ميكنيد؟ سپس سوال ميكنيم كه چه كسي ميتواند آن برنامهريزي توانمند و با عظمت را از پشتيباني خداوند نداند؟
حركت جهاني به بلنداي غدير
به عقيده نويسنده، كتابامرز نوبت ما و نسلهاي بعد از ماست كه براي قدرداني از آن همه لطف الهي و به عنوان سپاسگزاري از آن تلاش بيوقفه پيامبر(ص) بپاخيزيم. آن برنامه پيچيده و حساب شده در غدير درسي بزرگ و راهنمايي جاويد براي همه ماست كه در عصر ارتباطات و با اين امكانات متفاوت و گسترده كه در اختيار داريم، همطراز آن روز غدير برنامهريزي كنيم و براي انتشار خبر غدير به صورت همهجانبه و با استفاده از همه امكانات و با تدارك همه جهات تبليغي، حركتي جهاني براي تبليغ غدير آغاز كنيم.
لذا اين بدان معني است كه عظمت غدير اقتضا ميكند به بلنداي آن برنامهريزي داشته باشيم و گمان نكنيم پيامي با آن عظمت را در گونههاي كم ابهت تبليغ ميتوان جلوهگر ساخت. احترام به مقام يا عظمت غدير به ما فرمان ميدهد كه آن را در جذابترين و ارزشمندترين گونههاي رسانهاي جلوهگري سازيم، و هرگونه تبليغي در رابطه با غدير را لايق شان آن و به عظمت ساحت مقدس اولين مبلغ آن يعني پيامبر اكرم(ص) به انجام رسانيم.
تبليغ غدير را از پيامبر(ص) بياموزيم
اكنون جا دارد كيفيت تبليغ غدير را از مبلغ اعظم آن بياموزيم و گام به گام مسيري را كه پيامبر معظم(ص) به ما ياد داده، از فراسوي چهارده قرن در زمان حاضر به اجرا درآوريم. اين بدان معني است كه اگر ميخواهيم مبلغ غدير باشيم، بايد آگاه باشيم كه براي ابلاغ جهاني و همهجانبه عظيمترين حكم اسلام دست بالا زدهايم، همان كه ساير اعمال بدون آن قبول نميشود.
بايد بدانيم كه خدا و رسول هم تبليغ اين امر ابدي را در گونهاي متفاوت مطرح كردهاند و شيوههاي استثنائي براي ابلاغ آن به كار گرفتهاند. چنانكه امام باقر(ع) فرمود: «لم يناد بشيء مثل ما نودي بالولاية يوم الغدير؛ هيچ حكمي مانند ولايت در روز غدير اعلام نشده است.»
ابلاغ غدير با ابزار قرن پانزدهم
امروز غدير بيش از هزار و چهار صد سال را پشت سر گذاشته و وارد پانزدهمين قرن خود شده است. در اين زمان بلند، هرنسلي به اقتضاي امكانات تبليغي و شيوههاي ارتباطي خود از ابلاغ پيام غدير كوتاهي نكرده و نتايج اعتقادي آن را به غدير آموزان زمان خود منتقل كرده است.
در چنين شرايط ويژهاي وظيفه ماست كه لايق قدر غدير و متناسب با امكانات روز براي اين تبليغ عظيم دست به كار شويم و با اذعان به اين كه مبلغ اعظم غدير با گفتار و عمل خود در كيفيت ابلاغ آن، همه راهكارهاي پيشرفته براي تبليغ غدير را به ما آموخته است.
در واقع پيامبر(ص) كه قبل از ابلاغ پيام غدير تداركات وسيع و پيشبرنامههاي مفصلي را تدارك ديده بود، به ما ميگويد كه با در نظر گرفتن كيفيت رسانهاي عصر حاضر و با تهاجمي كه مسلمانان و همه مردم دنيا در معرض آن هستند، بايد چه پيشبينيهايي را قبل از تبليغ غدير تدارك ببينيم.
كلام امام كاظم(ع) در اين باره مشوق همه ما براي گامهاي حساب شده تبليغي در راه غدير خواهد بود، آنجا كه ميفرمايد: «هركس حق دلالت كننده بر فضيلت ما اهلبيت را در زيباترين صورت اراده دهد، تا در نتيجه غافلان بيدار شوند و آموزندگان روشن شوند و عالمان بصيرت بيشتري پيدا كنند، چنين كسي را خداوند در بالاترين درجه بهشت محشور فرمايد.»
بخشهاي سهگانه اين كتاب بر اساس پيشبرنامهها و ميانبرنامهها و پسبرنامههاي تحقق يافته در غدير سال دهم هجري طراحي شده، كه آنچه در تبليغ غدير گفتني است، از فرازهاي آن به دست ميآيد.
چاپ نخست كتاب «غدير من: جديدترين شيوههاي تبليغ غدير در عصر ارتباطات با الهام از روشهاي ابلاغ پيامبر(ص)» در شمارگان 3000 نسخه، 60 صفحه و بهاي 7000 ريال، راهي بازار نشر شد.
نظر شما