نرجس رودگر در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين مطلب، اظهار داشت: موضوع اصلي كتابم، آشنايي همه جانبه با موضوع فمنيسم بود و براي اين كه بتوانيم نقد واقعبينانهاي نسبت به اين مساله داشته باشيم، كار پژوهش را از ابتداي شكلگيري اين ديدگاه با نگاهي به مدعيان آن آغاز كردم و با وجود كثرت گرايشات موجود در حوزه فمنيسم، كوشيدم نقد صحيحي نسبت به آن ارايه دهم.
وي با اشاره به اين كه به دليل ماهيت اين اثر پژوهشي، بخش فراواني از آن به تبيين تاريخچه و علل شكلگيري فمنيسم در آمريكا و اروپا اختصاص يافت، گفت: بر اين اساس، ناگزير بودم علاوه بر بيان آموزههاي گرايشات گوناگون فمنيسم، نقدهاي دروني اين گرايشات و انتقادهاي بيروني آن را نيز براي نشان دادن چهره حقيقي آن بيان كنم.
محقق حوزه انديشه با اشاره به اين كه در اين مسير پژوهشي به اين نكته دست يافتم كه خود معتقدان به فمنيسم و انديشمندان غربي نيز به برخي از آموزههاي اين نظريه نقدهايي داشتند، عنوان داشت: در كتاب «فمنيسم، تاريخچه، نظريات، گرايشها، نقدها» نقدهاي درون ديني اسلامي را نيز در كنار اين مطالب بيان كردم و كوشيدم با قلمي روان و بهگونهاي مسايل را عنوان كنم كه براي عامه مخاطبان قابل استفاده باشد.
وي با بيان اين كه اگرچه كار بر موضوع و مساله فمنيسم، يكي از مطالعات با گرايش خاص جامعهشناسي است، اظهار كرد: همچنين از ديدگاه كلام جديد نيز ميتوان گرايشات كلامي براي فمنيسم قايل شد. با اين وجود و به دليل اين كه فمنيسم يكي از گرايشان ميان رشتهاي است كوشيدم در اين كتاب، مسايل را بهگونهاي نظم دهم كه قابل استفاده دانشجويان باشد.
دانشجوي مقطع دكتراي فلسفه اسلامي درپاسخ به اين سوال كه «براي ويرايش بعدي اين اثر چه تصميماتي دارد؟» گفت: اگر اكنون بخواهم اين اثر را دوباره بنويسم، شايد مراجعات بيشتري به منابع زبان اصلي فمنيسم داشته باشم. همچنين احساس ميكنم بحث نقدهاي اين كتاب جاي بيشتري براي فعاليت دارد؛ بهگونهاي كه ميتوان اين بار آن را در دو جلد به رشته تحرير درآورد.
دوازدهمين همايش كتاب سال حوزه 28 بهمن ماه سال جاري در مرکز جهانی علوم اهل بیت(ع) شهر قم برگزار شد.
سهشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۰
نظر شما