نویسنده کتاب «بگو باران ببارد» در گفتگو با ایبنا بیان کرد؛
استفاده از منابع دستچندم ناخواسته به ترویج آثار ضعیف دینی کمک میکند
هاجر زمانی، نویسنده کتاب «بگو باران ببارد» گفت: چون با گروه سنی کمسنوسال طرف هستیم، وقتیکه از منابع دستچندم برای نوشتن آثار دینی استفاده میشود، آنها بدون چون و چرا هر خوراک فکریای را از طرف ما میپذیرند. در این صورت ناخواسته به ترویج خرافات دینی و آثار با سبقه ضعیف کمک کرده و به پیکر دین ضربه زدهایم و نتیجهای کاملا عکس چیزی که در ذهن داشتیم میگیریم.
این نویسنده درباره ضرورت استفاده از منابع دستاول در تولید آثار دینی کودک و نوجوان بیان کرد: با توجه به دلایلی که اشاره کردم نقش منابع دستاول در ادبیات دینی کودکان خیلی مهم و پررنگ است و به عنوان نویسندهای که بیشتر آثارش دینی بوده، اعتقاد دارم استفاده از منابع دستاول به ارتقای دین در جامعه کمک خواهد کرد؛ چرا که کودکان و نوجوانان، بزرگسالان و جامعهسازان آینده هستند. تربیت دینی با پایه و اساس محکم و دقیق، بهطور غیرمستقیم به اعتلای دین کمک میکند.
وی نظر خود را درباره این سؤال که «مسئله منبع در نوشتن داستان دینی کودک و نوجوان چه جایگاهی دارد و حتی اگر آن داستان کاملا واقعی هم نباشد، باز هم باید از منبع دستاول و مطمئن استفاده کنیم؟» اینطور عنوان کرد: وظیفه یک نویسنده ادبیات دینی بعد از انتخاب روایت یا حدیث موردنظر این است که دنبال منبع آن باشد و ببیند آیا از منبع درستی مطرح شده است یا نه. خیلی از نویسندگان دینی، ذوق و استعداد کافی برای نوشتن ادبیات دینی را دارند؛ اما متأسفانه به خاطر نداشتن سواد حوزوی و دینی، قادر به بررسی صحت و سقم منابع نیستند و اینجاست که وجود چنین بنیاد یا مؤسسهای بسیار اهمیت پیدا میکند. علاوهبر معرفی منابع دستاول، این بنیاد میتواند بایدها و نبایدهایی را برای ادبیات دینی کودکان مشخص کند که نویسندهها از سردرگمی و بعضاً بلاتکلیفی و چندسلیقگی در حوزه ادبیات دینی دربیایند و انشاءالله به نتایج خوب و با اساس درست و قوی در زمینه ادبیات دینی کودکان برسیم.
نظر شما