شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۰
«راكتور هسته‌اي» حاصل تجربيات آموزشي در نيروگاه‌هاي اتمي است

مولف اثر در دست انتشار «راكتور هسته‌اي»، اين نوشتار را حاصل گذراندن دوره‌هاي آموزشي در نيروگاه‌هاي هسته‌اي و جمع‌آوري جزوات آموزشي در اين حوزه دانست.\

رسول محمودي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: راكتور 1000 مگاواتي vver داراي چندين مدل است كه در اين كتاب به بررسي و مقايسه پيرامون دو مدل v-320 (نيروگاه اتمي شهر بالاكووا در روسيه) و v-446 (نيروگاه اتمي بوشهر) پرداخته شده است.

وي درباره محورهاي مختلف اين كتاب توضيح داد: نوشتار مورد نظر در ابتدا مختصري از كليات مباحث مربوط به نيروگاه‌هاي هسته‌اي را تشريح و سپس ساختمان راكتور و تجهيزات آن، تجهيزات اصلي مدار اول و سيستم‌هاي ايمن را مورد بحث قرار داده است.

محمودي يكي از ويژگي‌هاي اين كتاب را ارايه معادل‌هاي انگليسي و روسي برخي از كلمات، ‌اصطلاحات و عبارات فارسي در انتهاي كتاب دانست و افزود: منابع اصلي در نگارش اين اثر جزوات آموزشي و يادداشت‌هاي برداشته شده در طول دوره‌هاي آموزشي نيروگاه‌هاي هسته‌اي و برخي از كتاب‌هاي مرتبط خارجي‌اند.

اين كارشناسي فناوري هسته‌اي درباره انواع نيروگاه‌هاي هسته‌اي توضيح داد: درحال حاضر انواع نيروگاه‌هاي هسته‌اي در كشورهاي مختلف در حال بهره‌برداري‌اند. اين نيروگاه‌ها علاوه بر اينكه نسبت به يكديگر داراي تفاوت‌هاي زيادي‌اند، مشتركاتي نيز دارند.

وي هدف از نگارش اين اثر را بررسي و بحث پيرامون نيروگاه هسته‌اي vver -1000  مدل‌هاي 446 و 320 دانست و اظهار داشت: طراحي نيروگاه‌هاي vver-1000  به طور تقريبي از سال 1970 ميلادي شروع شده و پس از 10 سال نخستين واحد آن در شهر نوواوارونژ در كشور روسيه به بهره‌برداري رسيد.

محمودي در ادامه افزود: راكتور مورد نظر از نوع سيكل آب بسته، پوسته‌اي با آب تحت فشار است. اين راكتور داراي توان حرارتي معادل 3000mwt است. تمام مشخصات، پارامترها و ساير اطلاعات براساس طراحي و ساخت يكي از واحدهاي نيروگاه هسته‌اي از نوع vver-1000شهر بالاكوا در كشور روسيه كه مدل 320 و 446 ارايه شده است. اين نيروگاه از نوع راكتور آب تحت فشار است كه معادل راكتورهاي غربي (pwr) به‌شمار مي‌رود.

وي درباره مولفه‌هاي اصلي اين كتاب توضيح داد: نوشتار حاضر به لحاظ كاربردي بودن، داراي مباحثي قابل لمس و فهم است، مفاهيم كاربردي اين كتاب نظير ساختمان راكتورها و پوسته راكتور همراه با جزئيات و پارامترها به صورت ملموس آموزش داده شده است.

محمودي با اشاره به اينكه مطالعه اين كتاب همانند يك اثر راهنما متخصصان اين حوزه را در راستاي آموزش تجهيزات راكتورها توانمند مي‌كند، توضيح داد: در نگارش كتاب تلاش شده تا با استفاده از زبان ساده، معادل‌هاي فارسي و قابل فهمي در حوزه هسته‌اي ايجاد شود. بنابراين برخي اصطلاحات كه بدون معادل فارسي بودند، با استفاده از كلمات فارسي ساده جايگزين شدند.

وي در پايان اظهار داشت: اين نوشتار ويژه مطالعه دانشجويان رشته‌هاي مرتبط هسته‌اي، متخصصان صنايع هسته‌اي و به ويژه بهره‌برداران نيروگاه‌هاي اتمي نگاشته شده و به زودي از سوي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها