جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۴
سومين نشست‌ علمي و آموزشي براي بهره‌گيري از كتابخانه ملك

سومين نشست علمي و آموزشي كتابخانه و موزه ملي ملك برگزار شد. يكي از مهمترين اهداف اين مؤسسه رسيدن به حداكثر كارايي، اثربخشي و بهره‌وري بيشتر از مجموعه كتابخانه و موزه ملي ملك است كه تنها با بهره‌مندي از ابزار آموزش، پژوهش و نشر امكان‌پذير است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، نشست‌هاي علمي واحد آموزش، نشر و پژوهش اين مؤسسه كه نخستين جلسه آن در زمستان سال 89 برگزار شده بود، در فروردين و ارديبهشت 90 پي گرفته شد.

اين سري نشست‌ها به‌صورت متناوب و به منظور ايجاد وحدت رويه و نظام‌مند كردن پيشنهادات آموزش، پژوهش و نشر در مؤسسه و در راستاي فراهم آوردن بسترهاي لازم براي بهره‌گيري از ارزش‌ها و مجموعه‌هاي اين مؤسسه، با دو رويكرد توجه به ارتقاء سطح دانش كاركنان و همچنين توجه به مخاطبان مؤسسه به اجرا در خواهد آمد.

نخستين نشست اين بخش با بررسي دو موضوع «الگويي مطلوب و راهکارهاي مناسب در مراکز فرهنگي (کتابخانه، آرشيو، موزه)» توسط دكتر مؤمني و دومين نشست آن با عنوان «ضرورت توجه به كتابخانه‌هاي تخصصي» توسط مهناز جعفري در كتابخانه و موزه ملي ملك برگزار شد.

نشست سوم با موضوع «آشنايي با فرآيند ثبت، كدبندي و نصب شماره اموال» نيز با سخنراني محسن حقگو كارشناس آمار و مستندنگاري و فاطمه علي‌ميرزايي كارشناس حفاظت و مرمت، از اداره اطلاعات فرهنگي و حفاظت فني مؤسسه ارايه شد.

در اين مباحث مطرح شد هر اثر موزه‌اي براي قرار گرفتن در آرشيو موزه و يافتن مكان اختصاصي‌اش در ميان انبوه آثار نيازمند راهي آسان براي طبقه‌بندي و دستيابي به خود شيء و تمامي اطلاعات مربوط به آن است. به‌طور كلي سه نوع شماره‌گذاري روي اشياء مرسوم است كه از انواع آن مي‌توان به شماره‌گذاري اوليه اشاره كرد، اين شماره‌ها مستقيماً روي شي قرار مي‌گيرند.

بحث مطرح شده در ايران نوپاست و تمام منابع در اين زمينه به‌صورت لاتين موجودند و مي‌توان گفت كه مؤسسه ملك از پيشگامان اين مبحث در ايران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها