دوشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۰
کتاب تاریخ حزب کنگره ملی هند مناقشه برانگیز شد

یک کتاب چند جلدی که به مناسبت یکصد و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کنگره هند منتشر شده، ایندیرا گاندی نخست وزیر سابق هند را به تضعیف جایگاه حزب در حوزه های اصلی از جمله منطقه اوتارپرادش متهم کرد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ایندیا تودی، این کتاب چند جلدی که شماری از نویسندگان هندی آن را زیر نظر «پرناب موخرجی» از مقام های ارشد حزب کنگره نوشته‌اند، با عنوان «تاریخ یکصد ساله کنگره ملی هند» منتشر شده و در آن مسایل مختلف حزب کنگره هند مورد بررسی قرار گرفته اند.
 
یکی از جنجالي‌ترین بحث‌های کتاب که در جلد پنجم آن مطرح شده، ادعای تخریب جایگاه حزب در مناطق اصلی هند توسط ایندیرا گاندی نخست وزیر سابق است. این بخش از کتاب تاکید می‌کند که تلاش ایندیرا گاندی برای کنترل حزب منجر به فقدان دموکراسی در سطح داخلی حزب و فروپاشی شاخه های آن در استان‌های کلیدی هند از جمله اوتارپرادش شده است. در بخشی از کتاب آمده است: «گاندی سعی می‌کرد به پایین ترین سطوح حزب دسترسی پیدا و با کمک مشاوران نزدیکش، از بالا حزب را بازسازی و آن را تبدیل به یک حزب تحت کنترل الیگارشی كند. این مساله، ویژگی سيستماتيك کنگره را که دلیل قوت آن در برخی ایالت‌ها بود، مختل کرد.»

موخرجی از مقام های بلند پایه حزب کنگره در مقدمه این کتاب این نکته را گوشزد کرده که حزب کنگره مایل بود برای اینکه این کتاب معطوف به هدف و دارای ویژگی پژوهشی باشد، تعدادی از کارشناسان آن را بنویسند و در نتیجه دیدگاه‌های مطرح شده در آن، دیدگاه‌های حزب کنگره محسوب نمی‌شوند. به گفته این مقام حزبی، این کتاب تاریخ رسمی حزب نیست. 

ایندیرا گاندی سومین نخست وزیر هند، ریس حزب کنگره،  سیاست‌مدار و از برجسته‌ترین و بحث‌برانگیزترین رهبران هند بود. او را بانوی آهنین هند نیز می نامند. ایندیرا از ۱۹ ژانویه ۱۹۶۶ تا ۲۴ مارس ۱۹۷۷ و از ۱۴ ژانویه ۱۹۸۰ تا روز ترورش در ۳۱ اکتبر ۱۹۸۴ نخست‌وزیر هند بود.

ایندیرا دختر جواهر لعل نهرو رهبر استقلال و نخست‌وزیر پیشین هند همسر فروزه گاندی است. ولی به ‌رغم ارتباط نزدیک خانوادگی با ماهاتما گاندی و خانواده‌ او، هیچ نسبت خویشاوندی با آنان نداشت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها