دكتر حسين ابوالحسنتنهايي در نگارش كتاب «بازشناسي تحليلي نظريههاي مدرن، دوران مدرنيته مياني» از روش «ريموند آرون» در تحليل نظريهها استفاده كرده است. اين اثر به زودي منتشر ميشود.\
وي افزود: اين اثر تنها يك معرفي ساده از نظريات اين دوران را شامل نميشود، بلكه با استفاده از روش تحليل محتوايي، كتابهاي اصلي نظريهپردازان را بررسي ميكند. برخي از كتابهايي كه به شرح نظريات ميپردازند، بيشتر نقلقولهاي شارحان را شامل ميشوند، اين شيوه را در كتاب پيشينام با عنوان «درآمدي بر نظريههاي جامعهشناسي» به كار بردم.
به گفته ابوالحسنتنهايي، اين كتاب علاوه بر ارايه نقل قولهاي نظريهپردازان و شارحان آنها، تناقضهايي كه ميان قرائات نظريهها وجود دارد را نيز شرح ميدهد. همچنين در اين اثر، با بازگشت به قواعد تحليل نظريهها، بررسي ميشود كه تعاليم مكتبي و فرامكتبي تا چه اندازه در نظريات جامعهشناسي دوره مذكور رعايت شدهاند.
وي نقد بيروني و دروني نظريهها و همچنين تطبيق آنها با يكديگر را از ديگر ويژگيهاي كتابش ذكر كرد و گفت: با خواندن تحليلهاي «ريموند آرون» بر نظريهها، براي نوشتن اين كتاب انگيزه پيدا كردم.
مدرس دانشگاه آزاد واحد تهران مركز، محتواي كتابش را تا اندازهاي متفاوت با تحليلهاي آرون دانست و گفت: اين كتاب را با الهام از شيوه آرون و همجنين با تركيب پارادايمهاي مختلف نظريه او نوشتم. به همين دليل، نميتوان كتاب را به طور كامل مشابه كتاب آرون دانست.
كتاب «بازشناسي تحليلي نظريههاي مدرن، دوران مدرنيته مياني» مراحل نهايي را در انتشارات بهمنبرنا ميگذراند.
نظر شما