یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۲
«گروفالو» در ايلام صدرنشين شد

با اعلام نام 10 عنوان از کتاب‌های پرخواننده توسط اعضای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1389، «گروفالو» در صدر قرار گرفت و مشخص شد که تنها یک اثر تالیفی در میان آثار مورد علاقه‌ی بچه‌های استان ايلام قرار گرفته است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، این آمار بر اساس تعداد دفعه‌های امانت کتاب توسط اعضای مراکز کانون این استان در سال گذشته و از نرم‌افزار کتابداری کانون استخراج شده و تنها کتاب‌هایی را شامل می‌شود که به قفسه‌های کتابخانه‌های کانون راه یافته‌اند.
 
بررسی این آمار نشان می‌دهد که در این سال، کتاب «گروفالو» نوشته‌ جولیا دونالدسون با ترجمه آتوسا صالحی با 347 بار امانت پرخواننده‌ترین کتاب اعضاي کانون استان ایلام بوده است.
پس از آن نیز نام کتاب‌های «کاش خانه‌های شکلاتی وجود داشتند» نوشته الیف ادا تارتار با ترجمه‌ نازنین نوتاش سنگتراش با 315 و «شب‌ به‌خیر خرس کوچولو» نوشته‌ فرانک اش با ترجمه‌ فاطمه ابطحی با 278 بار امانت در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.
 
تنها کتاب ایرانی این فهرست، «جادو در شهربازین» نوشته مهدی میرکیانی با تصویرگری فرهاد جمشیدی است که 208 بار توسط کودکان و نوجوانان ایلامی به امانت گرفته شده است. 

بر این اساس، نام کتاب‌های «خفاش دیوانه» نوشته‌ جین ویلیسن با ترجمه‌ معصومه انصاریان 200 دفعه، «شاه میداس و انگشتان جادویی» بازنوشته‌ شارلوت کرافت با ترجمه‌ علی خاکبازان 195 دفعه، «گوسفندی که می‌خواست بزرگ باشد، خیلی بزرگ» نوشته‌ ژوزف تئوبالد با ترجمه‌ نورا حق‌پرست 182 دفعه، «قصه الاغ و سنگ» نوشته‌ دمی با ترجمه‌ مجید عمیق 172 دفعه، «قیافه‌های بامزه» نوشته‌ نیکولا اسمی 172 دفعه و «چرا دعوا می‌کنی؟» نوشته‌ بریجیت ونینگر با تصویرگری اوتارلت 162 دفعه در لیست امانت کتاب نرم‌افزار کتاب‌داری کانون ایلام ثبت شده اند. 

این آمار هر روز در این نرم‌افزار در مراکز کانون سراسر کشور ثبت می‌شود و کاربر می‌تواند به‌صورت سالانه یا ماهانه از پر خواننده‌ترین و کم خواننده‌ترین کتاب‌ها اطلاع پیدا کند.
 
همچنین توجه به این آمار می‌تواند میزان علاقه کودکان و نوجوانان را به کتاب‌های مختلف با موضوع‌های متفاوت آشکار کند و نیاز‌های مخاطبان را به دست‌اندرکاران نشر کودک و نوجوان نشان بدهد.
 
در همین حال نگاهی گذرا به مضمون کتاب‌های پرخواننده اعضای کودک و نوجوان مراکز کانون استان ایلام نشان می‌دهد که بیشتر این کتاب‌ها، مضمونی تخیلی دارند. 

همچنین گرایش کودکان و نوجوانان به آثار ترجمه‌ای در قیاس با آثار تالیفی می‌تواند از سوی دست‌اندرکاران نشر این کتاب‌ها مورد توجه و بررسی بیشتری قرار بگیرد. 

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان ایلام دارای بیست مرکز فرهنگی، هنری ثابت و سیار است و کتاب‌خوانی، امانت کتاب و معرفی و بحث کتاب از مهم‌ترین فعالیت‌های این مراکز به‌شمار می‌روند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها