احمديان به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: تري برت به عنوان منتقدي كه نقد را آموزش ميدهد در اين اثر به اصول نقدنويسي پرداخته است؛ اين در حالي است كه تعداد زيادي از آثار منتشر شده در بازار كتاب راجع به تئوري زيباييشناسي و فلسفه هنرند.
وي ادامه داد: با مطالعه اين كتاب، مخاطب با اصول نقدنويسي معاصر و مكاتب آن آشنا ميشود و تفاوت نقادي را درک خواهد كرد. با معرفي اين مكاتب خواننده تشخيص ميدهد كدام نقد زبان مدرن دارد و كدام پست مدرن.
احمديان تصريح كرد: مطالعه اين منبع دانشگاهي مخاطب را با نقدنويسي در حوزه هنرهاي تجسمي آشنا ميكند چون در چند فصل مراحل و مسايل نقد و مصاديق آن در هنرهاي تجسمي بازگو شده اند.
وي بيان داشت: كتاب حاوي ۶ فصل است. در فصل نخست مقدمات و كليات درباره نقد هنر و مشكلات آن بررسي و به رابطه هنرمند و منتقدان پرداخته شده است. مولف در فصل دوم به نظريهها و تئوريهاي مهم در نقد هنر از مدرنيته و پست مدرنيته، زيباييشناسي در نقد و زيباييشناسي چند فرهنگي پرداخته است.
احمديان توضيح داد: فصل سوم كتاب در توصيف هنر و مصاديق آن است. فصل چهار كتاب تفسير هنر است و آثار عكاسي و نقاشي در آن بررسي میشود. فصل پنجم داوري هنر است و نظرات مختلف در چند مكتب مطرح ميشود. فصل آخر هم درباره چگونگي نقد نويسي در حوزه هنر است، تري برت به عنوان منتقد در اين فصل توضيح ميدهد نقاد براي نوشتن نقد بايد سه مرحله «توصيف»، «تفسير» و «داوري» را طي كند.
كتاب «نقد هنر: با زير عنوان درک هنر معاصر» از سوي موسسه تاليف، ترجمه و نشر آثار هنر(متن) منتشر خواهد شد. احمديان از چاپ دوم اين كتاب در سال 2000 میلادی براي ترجمه استفاده كرده است.
یکشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۶
نظر شما