به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مثال آذر با اشاره به مشكلات توزيع كتاب در ايران توضيح داد: سيستم توزيع كتاب در حال حاضر چرخه معيوبی دارد و در بسياری از موارد ناشران نميتوانند كتابهايشان را كنار كتابهاي برخي ديگر از ناشران توزيع كنند.
وي افزود: واضح است كه تعداد انگشتشماری از ناشران بر بازار توزيع مسلط اند و این عده، دیگران را از ميدان به درمیكنند. اين ناشران حتي اگر آثار كم كيفيت هم توليد كنند، با تسلط بر بازار توزيع، سود خود را بيمه كردهاند.
اين مترجم همچنين تصريح كرد: وقتي امكان پخش مناسب وجود ندارد، ناشر و مولف مجبور ميشوند كارشان را به پخش كنندگان دیگر بسپارند و آنان نيز این کار را با هزینه بالا قبول ميكنند و درنتيجه ناشر و مولف دچار خسران ميشوند.
نويسنده رمان «هزار دست پنهان» اضافه كرد: راهاندازي وبسايتها و تبليغ كتاب در فضاهاي مجازي، از سوي ناشران و مولفان، ميتواند نقش مهمي در معرفي و در نتيجه عرضه كتاب ايفا كند.
مثالآذر در ادامه با اشاره به مشكلات ديگر بازار عرضه كتاب، گفت: اين روزها بازار تکثیر غیرقانونی كتاب داغ شده است. شما اگر سري به دستفروشان كتاب در خيابان انقلاب بزنيد،خواهيد ديد كه با عرضه نسخه جعلی و کپی شده برخي آثار، كتابهاي اصلي از چرخه حذف و آثار کپی شده با قيمت كمتر عرضه ميشوند و اين مشكلي است كه فقط با حمايت و تدبير وزارت ارشاد ميتواند حل و فصل شود.
وي در ادامه با اشاره به لزوم برنامهريزيهاي بنيادين براي تقويت فرهنگ مطالعه، گفت: ايرانيان مدت كمي را به مطالعه اختصاص ميدهند و عادت نداشتن به مطالعه، از كودكي ايجاد شده است. اگر ما بتوانيم عادت به مطالعه را از كودكي در بچههايمان به وجود بياوريم، در بزرگسالي با ضعف فرهنگي مواجه نخواهيم شد.
«هزار دست پنهان»، نوشته ايرج مثالآذر، سال گذشته (89) از سوي انتشارات «مرواريد» منتشر و رمان شايسته تقدير بخش داستان سيزدهمين جشنواره كتاب فصل شد.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، صبح چهارشنبه هفته گذشته (۲۹ تیر) در دیدار جمع کثیری از کتابداران، جایگاه مطالعه و شمارگان کتابها را برای کشوری چون ایران ناکافی دانسته و خواستار همت بیشتر همه مسوولان برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در کشور شدند.
سهشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۶
نظر شما