به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آذرنگ در اين كتاب دريافتهايش را در ارتباط با آدمهايي كه راهگشا يا مخل پيشرفت براي ديگرانند، در قالبهاي داستانی نوشته است.
این پژوهشگر و مترجم پيشكسوت، در بخشي از مقدمه اين كتاب آورده است: «اين كتاب براي كساني نوشته شده است كه دغدغه آموزاندن و آموختن دارند. عشق به نوشتن را چه كساني و چگونه در دلهايي بر ميافروزند؟ ميل به آموختن را چه كساني و چگونه در دلها ميميرانند؟ آيا اگر ما استادان ديگري داشتيم، يا تاثيرگذاراني كه علاقههاي عميق و استعدادهاي ما را درمييافتند و ما را به مسيرهاي خودمان سوق ميدادند، اكنون همان بوديم كه هستيم..؟»
و در بخش ديگري از اين مقدمه نوشته شده: «به نظر ميرسد كه نويسنده در اين كتاب قصد خاطرهگويي ندارد. با اين حال چون محوريت بحث، تجربههاي شخصي است، خواه ناخواه اين اثر را ميتوان به گونهاي خاطرات فرهنگي دانست..»
فصلهاي مختلف اين كتاب با نثري ساده و به شكلي داستانگونه براي مخاطب نوشته شدهاند.
آشنايي با برخي پيچيدگيهای محيطهاي آموزشي و فرهنگي و نگاهی به واكنش و رويكرد آدمهايي مختلف در موقعيتهاي تحصيلي، شغلي و حرفهاي و نقش استادان بر رشد دانشجویان و تاثیر نخبگان بر رشد يكديگر از نكاتي است كه آذرنگ در یادداشتهای داستانی خود به آنها پرداخته است.
فصل سوم اين كتاب اينگونه آغاز شده است: «در تعطيلات نوروزي 1334 در آزمون ورودي دانشگاه شيراز شركت كردم. رقابتي كه آن دانشگاه با دانشگاه تهران پيش گرفته بود سبب شده بود كه برنامه آزمون را به گونهاي ترتيب بدهند كه دانشآموزان سال آخر دبيرستان بتوانند پيش از گرفتن ديپلم در آن شركت كنند...»
كتاب «استادان و نااستادانم»، نوشته عبدالحسين آذرنگ، تابستان امسال (90)، در شمارگان هزار و پانصد نسخه از سوي انتشارات «جهان كتاب» منتشر شده است. اين كتاب 179 صفحه و قيمت آن سههزار و 500 تومان است.
«نشر و انقلابي در راه» (همراه با گفتارهايي چند در زمينه دانشنامهنگاري و ويرايش)، و «باب آشنايي با ريچارد ررتي» نیز از دیگر آثار تازه منتشر شده آذرنگ هستند که در یک سال گذشته از سوي همین انتشارات منتشر شدهاند.
سهشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۳
نظر شما