دكتر پرويز مافي، استاد و مدير گروه جراحي پلاستيك و ترميمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: كارهاي گروهي در ايران ضعيف است، نگارش كتاب درباره جراحي پلاستيك نياز به تيمي قوي از استادان برجسته دارد، به گونهاي كه هر يك از متخصصان تمركز خود را بر بخش مورد علاقه و تخصص خود بگذارند؛ درصورت تحقق يافتن اين فعاليت ميتوان انتظار تدوين يك كتاب جامع براي مطالعه دانشجويان اين رشته را داشت.
وي با بيان اينكه بيش از سي سال در حوزه جراحي پلاستيك فعاليت كرده است، افزود: جراحي پلاستيك رشته جديدي در ايران محسوب ميشود و اغلب آگاهي استادان و دانشجويان درباره اين رشته محدود است. يكي از علل نگارش كتاب «اصول جراحي پلاستيك»، تدوين اصول كلي جراحي پلاستيك براي متخصصان اين رشته بود.
مافي درباره تاريخچه جراحي پلاستيك در دنيا گفت: كلمه پلاستيك از يك واژه يوناني اقتباس شده و در سال 1818 «فون گرافه» در كتاب خود از اين كلمه استفاده ميكند و پس از آن اين لغت فراگير ميشود. در آثار تاريخي مباحث بسياري درباره جراحي پلاستيك مطرح شده است؛ براي نمونه بازسازي بيني از سه هزار سال پيش از ميلاد انجام شده و اسناد اين جراحي در دست است و درباره بازسازي گوش نيز در كتابهاي پزشكي هندي بسيار صحبت شده است.
وي جنگ جهاني اول را مهمترين دوره براي آغاز جراحي پلاستيك در دنيا دانست و گفت: پس از جنگ جهاني اول و دوم انجمن جراحان پلاستيك جهان تاسيس شد.
مدير گروه جراحي پلاستيك و ترميمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه در كتاب «اصول جراحي پلاستيك» درمانهاي جديد و مشكلات معمول رايج در جراحي پلاستيك را تشريح كرده است، يادآور شد: ويرايش دوم اين كتاب اكنون منتشر شده و در اين ويرايش اصول ساده و جامع جراحي پلاستيك با جزئيات بيشتري تشريح شده است.
وي يكي از نكات مهم اين كتاب را ارايه تصاوير مناسب درماني به شمار آورد و افزود: مخاطب اصلي اين كتاب دانشجويان رشتههاي جراحي و رزيدنتهاي جراحي عمومي براي آگاهي بيشتر درباره ابعاد رشته جراحي پلاستيك هستند.
مافي يكي از معضلات كنوني بازار نشر كتاب در اين حوزه را نگارش اثر توسط افراد غير متخصص دانست و گفت: اين كتابها نميتوانند محور درسي دانشجويان قرار گيرند. «اصول جراحي پلاستيك» تلاش كرده تا از اصول جوش خوردن زخم تا انواع جراحيها (فك و صورت، بيني، سينه، شكم و ...) را به دانشجويان و رزيدنتها آموزش دهد.
مافي با تاكيد بر اينكه ويرايش جديد اين كتاب با افزودن چهار فصل نهايي جراحي زيباشناختي، جراحي ميكروسرجري، فتوگرافي و انبساط دهندههاي بافتي همراه شده است، افزود: ساير فصلهاي كتاب نيز در اين ويرايش بازنگري شده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه وضعيت جراحي پلاستيك در ايران چگونه است، توضيح داد: هفتاد درصد جراحيهاي پلاستيك ايران در حوزه بازسازي است، براي نمونه افرادي كه تصادف ميكنند و نياز به جراحي دارند يا داراي ناراحتيهاي مادرزادي هستند. اما 20درصد باقي مانده به جراحي زيبايي ميپردازند، آمار اين جراحي در ايران رو به افزايش است، متاسفانه درصد فعاليت افراد غيرمتخصص در اين حوزه زياد شده است.
مافي، نگارش كتاب و توجه رسانهها به حوزه جراحيهاي زيبايي را در افزايش آگاهي مردم بسيار موثر دانست و گفت: عموم مردم بايد بدانند كه براي جراحي به مراكز معتبر مراجعه كرده و از اين طريق پزشك متخصص خود را انتخاب كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اثر ديگري در دست انتشار دارد، افزود: كتاب ديگري با عنوان «اصول جراحي زيبايي» در دست انتشار دارم كه تا انتهاي سال به بازار كتاب خواهد آمد.
چاپ نخست كتاب «اصول جراحي پلاستيك» سال 82 منتشر شد و تابستان سال 90 اين كتاب با ويرايش جديد از سوي انتشارات «كتاب ارجمند»(با همكاري نشر نسل فردا) منتشر شد.
دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۴
نظر شما