بهمن دري، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاکید بر اینکه اگر منشور اخلاقي نويسندگان به مفهوم اعمال محدوديت براي نويسندگان باشد، پذيرفتني نيست، گفت : اگر منشور اخلاقي در جهت ايجاد مصونيت براي آنان و اعتنا به نخبگي و نخبگان است، توصيه ميكنيم از همه ظرفيتها و ديدگاههاي اصحاب انديشه و قلم در تدوين آن استفاده شود./
وي افزود: تصور ميكنم آنچه مد نظر مدير عامل مؤسسه خانه كتاب بوده، رعايت امانتداري در تأليف و نيز آدابداني نويسندگي، براساس آموزههاي اخلاقي است. به عبارت صحیحتر منظور پیشنهاددهنده٬ منشور اخلاق نویسندگی بوده است؛ نه منشور اخلاقی نویسندگان كه اين مهم سفارش قرآن كريم و از مختصات سيره اهل بيت (ع) است.
دری ادامه داد: اينكه درصدد باشيم براي نويسندگان نسخه اخلاقي تجويز كنيم، جنبه حاكميتي ندارد و بهتر است كار را به خود نويسندگان و اصحاب قلم و نشر بسپاريم. البته لايحه مالكيت معنوي كه عليالقاعده حقوق حقه ناشر است و مؤلف را از سوي حاكميت تأمين خواهد كرد، به دولت فرستاده شده و معاونت امور فرهنگي با كمك حقوقدانان آشنا با نشر و چاپ و تأليف، نظرات اصلاحي خود را درباره اين لايحه به وزير محترم منعكس كرده است.
معاون امورفرهنگی ارشاد خاطر نشان کرد: در هر حال بايد از تعاطي افكار اصحاب قلم و ناشران در زمينههاي اخلاقي استقبال كرد، اما معاونت امور فرهنگي برنامهاي براي تدوين منشور اخلاقي يا چيزي شبيه آن را ندارد.
دری گفت : معتقديم اين نوع فعاليتها بايد به كانونها و اتحاديهها و انجمنهاي نشر سپرده شوند و البته نظارت وزارت ارشاد نيز بايد اعمال شود مشروط برآنكه تصديگري دولتي را افزايش ندهد. بهترين قالب كه داراي جامعيت كاملي است، همين لايحه مالكيت معنوي است كه از جوانب گوناگون حقوق هنرمندان، ناشران و پديدآورندگان را تأمين كرده و از تعرض شخصيتهاي حقيقي و حقوقي قانوناً ممانعت به عمل ميآورد.
برخورد هوشمندانه رسانهها با فتنهسازان بي بي سي
معاون امورفرهنگی در ادامه اين برنامه، درباره برخي اظهارنظرهاي بيبيسي گفت: براي ارايه تحليل مناسب درباره افشاي عوامل به ظاهر فرهنگي بيبيسي نبايد دچار تحليلهاي اشتباه و فاقد هرگونه مستندات شد و بجاي زير سوال بردن موضعگيريهاي بحق و شفاف مديران فرهنگي بويژه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در رويايي با تحركات لندننشينان و فتنهسازان بيبيسي، بايد به واقعيتهاي نهان و آشكار پرداخت.
وی اضافه کرد : مثلا در حالي كه وزير ارشاد موضع صريح خود را درباره نقشآفريني بيبيسي انگليس در فتنه سال 88 اعلام ميكند، سايتي بدون اطلاع و از سر ناآگاهي به بهانه افشاي عوامل بيبيسي به تحليلهاي متعلق به ده سال پيش روي ميآورد و از عناصري چون مسعود بهنود و كتابهاي وي كه در كتابفروشيها به فروش ميروند، ياد ميكند.
معاون امورفرهنگی افزود: در حالي كه اولا فرد ياد شده مهرهاي سوخته است و بايد به عناصر اصلي جبهه دشمن كه بهعنوان معاند فعاليت ميكنند، توجه شود و ثانيا چندين سال است كه كتابهاي نامبرده اجازه انتشار ندارد.
دری خاطرنشان کرد : تا جايي كه همكاران اداره كل امور كتاب به بنده اطلاع دادهاند، طي يكسال اخير براي سه عنوان كتاب وي مجوز و اعلام وصول صادر نشده و دو عنوان از كتابهاي وي به زبان انگليسي و اسپانيولي واصل شده كه براي هيچيك از آنها هم مجوز صادر نشده است. اما اين سايت با تحليلي سطحي به بهانه اينكه چرا كتابهاي وي در كتابفروشيهاي مركز شهر به فروش ميرسد، مدعي ميشود كتابهاي بهنود از ارشاد مجوز ميگيرند و نميداند كه كتابفروشيها تحت نظارت امور صنفي هستند و برخورد با آنها در صلاحيت مراجع قضايي و انتظامي است.
13 تا 23 ارديبهشت ماه 1391 زمان برگزاري نمايشگاه 25
دری همچنین درباره بيست و پنجمين دوره نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران گفت : با توجه به گذشت ربع قرن، این نمایشگاه با ويژگيها و نوآوريهاي غافلگير كنندهاي از 13 تا 23 ارديبهشت سال 91 برگزار خواهد شد.
معاون امورفرهنگی گفت: براساس جدول تاريخ برگزاري جلسات شوراي سياستگذاري نمايشگاه، هر دو هفته يكبار اين جلسات برگزار خواهند شد و تا پايان سال ما هجده جلسه خواهيم داشت.
در جلسه آينده ضوابط كميته ناشران داخلي مورد بررسي قرار خواهد گرفت و همچين نتيجه كارشناسيها درباره برپايي نمايشگاه مورد بحث قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در پنجمين جلسه شوراي سياستگذاري نمايشگاه ضوابط كميته بينالمللي به تصويب رسيد. ما همچنان معايب و محاسن محلهاي پيشنهادي نمايشگاه را مورد بررسي قرار ميدهيم، اما براي سال آتي فعلا اولين گزينه محل نمايشگاه، مصلاي حضرت امام خميني (ره) خواهد بود.
معاون فرهنگي وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: در بخش بينالملل از حضور ناشراني كه در نمايشگاه 24 اين ضوابط را رعايت نكردهاند، برابر آييننامههاي مصوب جلوگيري بهعمل خواهيم آورد.
22 تا 29 آبان ماه امسال؛ پربارترين دوره هفته كتاب
دری درباره زمان برگزاري نوزدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران گفت: در جلسه مشتركي با حضور نمايندگان نهادها و سازمانهاي مختلف، از 22 تا 29 آبان تعيين شده و برنامههاي ابتكاري و خلاقانهاي براي اين هفته در نظر گرفته شده كه اميدواريم با عمق بخشيدن به آنها پاييز امسال را تبديل به بهار كتاب كنيم.
معاون امورفرهنگی ادامه داد: از همينرو با شيبي ملايم از هفته دفاع مقدس برخي از برنامههاي هفته كتاب را پيگيري و به اجرا در ميآوريم و اوجگيري اين فعاليتها در هفته كتاب رخ ميدهد كه البته با پايان اين هفته نيز سعي ميكنيم جشنهاي هفته كتاب در خارج از كشور توسط رايزنيهاي فرهنگي پيگرفته شود و در داخل نيز اقدامات دو، سه ماهه اخير درباره كتابخواني جنبه عملياتي به خود گيرد.
وی افزود : با ملاحظه برنامههاي برخي از تشكلهاي غير دولتي براي هفته كتاب و نيز با فعاليتهاي در دست اقدام، ترديدي نيست در اين دوره بهترين هفته كتاب و پربارترين دوره را شاهد خواهيم بود.
نظر شما