احمد عطايي، مدير موسسه فرهنگي و هنري قدر ولايت در آيين رونمايي از مجموعه «پا به پاي شهدا» در سراي اهل قلم موسسه خانه كتاب گفت: بيش از 800 عنوان كتاب براي تدوين اين مجموعه، بررسي و 30 عنوان از ويژگيهاي شخصيتي شهدا براي هر مجلد استخراج شده اند./
عطایی در آغاز سخنرانیاش گفت: شهدا زندهاند، زندگی واقعی دارند و ما را خطاب قرار میدهند.
وی با اشاره به عنوان «پا به پای شهدا» اظهار کرد: «پا به پای شهدا» این مفهوم را میرساند که راه شهدا یافتنی و رفتنی است تا پی ببریم چقدر فاصله بین ما و شهدا وجود دارد و چگونه میتوان این فاصله را حذف کرد.
مدیر موسسه فرهنگی و هنری قدر ولایت با اشاره به محتوای کتابهای مجموعه «پا به پای شهدا» تصریح کرد: آنچه از شهدا در ذهن عموم مردم وجود دارد، صفتهای ویژهای مانند اخلاص است. در حالی که جنبههایی از شخصیت شهدا، در آثار مکتوب چندان واضح توضیح داده نشدهاند.
احمد عطایی با اشاره به هدف از تدوین این مجموعه، خاطر نشان کرد: در مجموعه سیرههای شهدا كه در موسسه فرهنگي و هنري قدر ولايت تدوين شدهاند، ابعاد مختلف شخصیتی و ویژگیهای آنان مورد بررسی قرار گرفتهاند. ابعادی که مغفول مانده یا در انباشتی از خاطرات گم شدهاند.
وی با اشاره به بررسی بیش از 800 عنوان کتاب خاطره برای تدوین مجموعههايی مانند «سیره شهدا» و «رسم خوبان» اضافه کرد: پس از بررسی این کتابها 30 عنوان از ويژگيهاي شخصيتي شهدا استخراج و اطلاعات مربوط به آنها در مدت 2 سال تدوین شدند. در جریان تهیه این مجموعهها به عناوین تازهای برخورد کردیم که بر اساس آنها مجموعه «پا به پای شهدا» در دست تدوین قرار گرفت.
مدیر موسسه فرهنگی و هنری قدر ولایت با اشاره به عناوین برخی از کتابهای مجموعه «پا به پای شهدا»، تصریح کرد: جوانان میتوانند دوران دفاع مقدس را از دریچه ویژگیهای شهدا بشناسند. در واقع در تمام عناوین کتابهای این مجموعه زوایای لطیفی از رفتار شهدا دیده میشوند و از آنجا كه قالب خاطره دارند، برای مخاطبان جذاب خواهند بود.
احمد عطایی در پایان یادآور شد: تاکنون حدود 9000 عنوان کتاب در قالب های شعر، خاطره، داستان و پژوهش در حوزه دفاع مقدس منتشر شده اند. در صفحه صفحه این آثار میتوان به ویژگیهای متفاوت و متنوعی از شهدا دست یافت.
«حرفهای شنیدنی»، «من رفتنی هستم»، «خاطرات ناب»، «ما آگاهانه و عاشقانه رفتیم»، «روشنبینی، روشنگری»، «قناعت، پرهیز از اسراف»، «خواستگاری، ازدواج»، «عدالت، مساوات»، «ابتکار، خلاقیت»، «آرامش، ادب»، «مسوولیتشناسی»، «عفاف و حجاب، محرم و نامحرم»، «مطالعه، کتابخوانی» و «اخلاق مدیریت و فرماندهی» عناوین برخی از این آثارند.
نظر شما