یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۲
ناشران كودك و نوجوان در شهرستان‌ها امكانات توزيع كتاب ندارند

مدير انتشارات «روجين‌مهر» مهم‌ترين مشكل ناشران شهرستاني كتاب‌هاي كودك و نوجوان را كمبود امكانات چاپ و توزيع كتاب عنوان و اظهار اميدواري كرد امكاناتي فراهم شود كه ناشران شهرستاني بتوانند كتاب‌هايشان را در سراسر كشور به فروش برسانند.-

مدير انتشارات «روجين مهر» در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، يكي از مشكلاتي ناشران كودك و نوجوان در استان مازندران را نبود امكانات درجه اول چاپ در استان عنوان كرد و در اين‌باره گفت: هزينه‌هاي زيادي را صرف نگارش و تصويرگري كتاب‌هايمان مي‌كنيم اما به دليل نبود چاپخانه‌هاي مجهز در استان كيفيت نهايي كتاب‌هايمان چندان بالا نيست.

معصومه رزاقي درباره امكان توزيع كتاب گفت: بخش عمده‌اي از هزينه‌هاي ما به دليل توزيع نامناسب، برنمي‌گردد. كتاب بايد به فروش برسد تا ناشر بتواند كارش را ادامه دهد اما متاسفانه از ناشراني كه در شهرستان‌ها فعاليت مي‌كنند حمايت نمي‌شود.

وي به مسوولان پيشنهاد كرد راهكارهايي براي حمايت از ناشران در پيش بگيرند كه امكان سوءاستفاده را حذف كند. او در اين‌باره توضيح داد: پرداخت وام به ناشران شايد گزينه مناسبي نباشد چون ممكن است برخي از ناشران مبلغ وام را صرف انتشار كتاب نكنند اما كمك به توزيع كتاب مي‌تواند گزينه بهتري باشد. موسسات دولتي با خريد كتاب‌ها با بهاي مثلا 40 درصد قيمت پشت جلد مي‌توانند سرمايه و سود كمي را به ناشر برگردانند و با توزيع و فروش كتاب به قيمت اصلي آن خودشان نيز سود ببرند.

رزاقي ادامه داد: متاسفانه يكي از مشكلاتي كه ناشران شهرستاني فعال در حوزه كودك و نوجوان با آن دست به گريبان هستند، اين است كه ما امكان توزيع كتاب و برگزاري نمايشگاه در مدرسه‌هاي استانمان را نداريم. من بارها در اين‌باره به وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعتراض كرده‌ام اما نتيجه‌اي نگرفته‌ام.

اين ناشر كتاب‌هاي كودك و نوجوان افزود: بايد امتيازات ويژه‌اي براي توزيع كتاب از طريق نمايشگاه‌هاي استاني براي ناشران همان استان درنظر گرفته شود. شانس داوري آثار را براي ناشران غيرتهراني قائل شوند و ما تسليم قضاوت داوران آثارمان خواهيم شد. دليلي ندارد كه فقط آثار ناشران تهراني در نمايشگاه‌ها عرضه شوند.

رازقي بي‌توجهي به ناشران شهرستاني را يكي از عوامل ركود صنعت نشر در شهرستان‌ها عنوان كرد و در اين‌باره گفت: به عنوان مثال حدود 100 ناشر در استان مازندران ثبت شده‌اند كه شايد از اين تعداد تنها 4 ناشر، فعال يا نيمه‌فعال باشند. بسياري از ناشران به‌ويژه در حوزه كتاب‌هاي كودك و نوجوان اين كار را به دليل علايق شخصي‌شان دنبال مي‌كنند ولي كسي كه نياز مالي داشته باشد آن‌را به اجبار كنار مي‌گذارد.

وي ادامه داد: من آموزگار بازنشسته‌اي بودم كه به دليل علاقه‌ام به كار كردن براي كودكان و نوجوانان وارد عرصه نشر كتاب‌هاي مناسب اين گروه سني شدم. فكر مي‌كنم بچه‌ها در سني هستند كه بيشتر ياد مي‌گيرند و به همين خاطر دوست دارم به بچه‌ها كمك كنم.

اين ناشر درباره وضعيت توزيع كتاب‌هاي كودك و نوجوان در استان مازندران توضيح داد: در استان مازندران فروشگاه‌هاي كتاب به اندازه كافي وجود دارد اما مشكل اين است كه ما شايد بتوانيم يك پنچم از شمارگان كتاب‌هايمان را در استان به فروش برسانيم و بايد امكاناتي داشته باشيم تا كتاب‌هاي‌مان را در سراسر كشور توزيع كنيم اما چنين كاري بدون حمايت ارگان‌هاي دولتي امكان‌پذير نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها