دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰ - ۲۳:۰۲
طراوت ادبیات دفاع‌مقدس با گذشت زمان از بین نمی‌رود

محمدرضا رحيمي، معاون اول رییس جمهور در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس گفت: با وجود این‌که حجم آثار منتشر شده در زمینه دفاع‌مقدس، زیاد و قابل تقدیر است، اما باید آثار مناسب و قوی‌تری در این حوزه نوشته شوند. ادبیات دفاع‌مقدس، جای کار بسیار دارد که گذشت زمان، طراوت آن را از میان نخواهد بُرد. این ادبیات، سرچشمه زلال و جوشانی است که جاودانگی خواهد یافت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین اختتامیه پانزدهمین انتخاب بهترین کتاب سال دفاع‌مقدس، امشب (سی‌ام آبان ماه) با حضور جمعی از نویسندگان، شاعران و محققان دفاع‌مقدس و شخصیت‌های لشکری و کشوری همچون «محمدرضا رحیمی» معاون اول رییس جمهوری، دکتر «غلامعلی حداد عادل» رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و سردار «سید محمد باقرزاده» رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌‌مقدس، در تالار خلیج‌فارس باغ‌موزه دفاع‌مقدس برگزار شد.

رحیمی در آغاز این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره حماسه آزادسازی سوسنگرد اظهار کرد: دفاع‌مقدس، یادآور بهترین لحظات در خاطرات ملت ماست. اگرچه کشور، درگیر یکی از ناعادلانه‌ترین جنگ‌های تمام تاریخ بوده، ولی سختی آن تحت شعاع ایثار و جوانمردی‌های جوانان و رزمندگان این مرز و بوم قرار گرفته است.

وی دفاع‌مقدس را فرصتی بی‌نظیر برای شناسایی توانایی‌ها و کشف راه خودکفایی و استقلال دانست و افزود: رژیم صدام با انگیزه نابودی انقلاب اسلامی و تصرف بخش‌هایی از میهن، تجاوز به خاک ایران را آغاز کرد و برای تحقق آن از هیچ جنایتی فروگذاری نکرد اما رزمندگان، با انگیزه دفاع از اسلام و ارزش‌های آن پا به عرصه گذاشتند و امام‌خمینی (ره)، همواره تاکید داشتند که این حرکت اعتقادی است.

معاون اول رییس جمهور در ادامه به تبیین دیدگاه‌ امام‌خمینی (ره) درباره دلیل مقاومت ایران در مقابل تجاوز عراق پرداخت و گفت: میزان و تنوع داستان‌ها، آثار و کتاب‌های تدوین و منتشر شده درباره دفاع‌مقدس، کفایت نمی‌کند چون نسبت به انتقال فداکاری‌های رزمندگان به نسل‌های آینده مسوولیم.
 
رحیمی، دوران 8 سال دفاع‌مقدس را به عنوان درخشان‌ترین مقطع تاریخی ایران معرفی كرد و گفت: نویسندگان وقایع دفاع‌مقدس، وظیفه سنگینی بر دوش دارند و باید با خلق آثار قوی و هنرمندانه برای آشنایی نسل جوان با آن دوران بکوشند.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم جوانان را با دوران دفاع‌مقدس آشنا کنیم، باید از کارهای هنرمندانه بهره ببریم. هنرمند کسی است که مخاطب را با هنر خود درگیر کند. اگر هنرمندی وارد حوزه دفاع‌مقدس می‌شود، باید به این فضا معتقد باشد و بتواند مطالب را هنرمندانه به مخاطب منتقل کند.

معاون اول رییس جمهور گفت: با وجود این‌که حجم و میزان آثار منتشر شده در زمینه دفاع‌مقدس، زیاد و قابل تقدیر است، اما باید آثار مناسب و قوی‌تری در این حوزه نوشته شود. ادبیات دفاع‌مقدس، جای کار بسیار دارد که گذشت زمان، طراوت آن را از میان نخواهد بُرد. در واقع این ادبیات، سرچشمه زلال و جوشانی است که تغییر نمی‌پذیرد و جاودانگی خواهد یافت.

محمدرضا رحیمی در ادامه بر لزوم کشف زوایای پنهان و کشف نشده دفاع‌مقدس تاکید و اظهار کرد:‌ همه نویسندگان، هنرمندان، راویان، ناشران فعال عرصه ادبیات و میراث دفاع‌مقدس، باید این وظیفه را عاشقانه انجام دهند چون زنده نگه داشتن میراث دفاع‌مقدس، برای ایجاد ادبیات مناسب با هدف انتقال دستاوردهای آن به نسل‌های آینده انقلاب، امری ضروری است.

وی دستاوردهای دوران دفاع‌مقدس را بسیار گسترده و متنوع ارزیابی کرد و گفت: بیان نقش رهبری در بسیج مردم، توصیف روحیات رزمندگان در دوران جنگ و تحمل سخت‌ترین شرایط آن دوران، نزدیکی و همراهی بی‌‌سابقه اقشار مختلف مردم، از لابلای خاطرات پاسداران، ارتشیان و عشایر و آزادگان، جانبازان، جهادگران، زنان و بسجیان قابل استخراج است. 

معاون اول رییس جمهور در پایان سخنانش یادآور شد: راز ماندگاری و اثرگذاری اندیشه و ثبت آن و تعامل با دیگران، کتاب است و دفاع‌مقدس، زیباترین ظرف جاری کردن اندیشه در دل و جان انسان‌هاست. این‌جانب به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی، اعلام می‌کنم که برای حفظ و انتشار آثار دفاع‌مقدس، احداث موزه‌ها و اعزام بیشتر کاروان‌های راهیان‌نور آمادگی داریم. 

در ادامه آیین اختتامیه پانزدهمین انتخاب بهترین کتاب سال دفاع‌مقدس، دکتر غلامعلی حدادعادل اظهار کرد: دوران دفاع‌مقدس، واقعیتی است که متناسب با وجود و هستی آن معرفی نشده است.

وی از سیر چگونگی آغاز جنگ‌تحمیلی عراق علیه ایران تا تداوم نابرابر آن یاد کرد و با تاکید بر لزوم جریان داشتن ادبیات دفاع مقدس ادامه داد: خاطرات و ارزش‌های آن دوران باید در تاریح و روح و پیکره ملت ایران، جاری و زنده بمانند.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار بیش از هزاران عنوان کتاب درباره دفاع‌مقدس يادآور شد: نام و یاد استادان و دانشجویان شهید باید در دانشگاه‌ها جاودان شود و باقی بماند.

در پایان مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس، بهترین کتاب‌های دفاع‌مقدس منتشر شده در سال 1389 معرفی و خالقان آن‌ها مورد تجلیل قرار گرفتند.

جشنواره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع‌مقدس، هر سال به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط