مراسم رونمایی از کتاب «درباره علم» نوشته رضا داوریاردکانی، دکتراي علوم فلسفه دانشگاه تهران و ريیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به خط سریلیک به چاپ رسيده است در آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان برگزار شد.-
در ابتداي اين مراسم دکتر کرامتالله عالماف، نایب ريیس آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان، به معرفی شخصيت علمي و اقدامات پژوهشي دکتر داوریاردکانی و قرائت حکم پذیرش وي به عنوان عضو خارجی آکادمی «علمها» پرداختند.
سپس دکتر محمدشاه هلالاف، ریيس آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان، علاوه بر معرفی دکتر داوریاردکانی گفت: حدود 50 سال است که دکتر داوریاردکانی در حوزه فلسفه فرهنگ فعالیت دارد و توانسته در این زمینه مقالات و رسالات فراوانی تالیف كند. این موضوع مرا به این نتیجه رساند که اردکانی در میان مساله علم و نتایج علمی و حتی غیر علمی که از سرچشمههای دیگر آبشخور و سرمنشا گرفتهاند با تالیفات گسترده خود به امور و مضامين دیگري دست یافته و این موضوع در آثار او قابل رویت است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران نيز با اشاره به اين كه کتاب «درباره علم» به همت دکتر میرزا ملا احمد، انتشارات دانش و مساعدت سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان منتشر شده است، گفت: با مطالعه احوال دانشمندان در طول تاریخ درخواهيم يافت که انسانهای خلاق که علم را به پیش بردهاند، دانشمندانی در عین حال فیلسوف و بسیار پرمعلومات بودهاند. به همین دليل بینشهای والا، خلاقیتهای و جهشهای بالایی را در ذهن خود پروراندهاند و نظریات خلاقانه بسیار عالی ارايه کردهاند.
در ادامه دکتر شعردوست از کتاب «درباره علم» به عنوان یکی از پژوهشهای بسیار دقیق نظری در زمینه علم، فلسفه علم و راهبردهای پیشرفت، به ویژه در کشورهای در حال توسعه ياد كرد.
دکتر رضا داوریاردکانی در اين مراسم گفت: من یک معلمم اما درباره مسايل کشورم که با کشور شما نه فقط پیوند و مشابهت بلکه شاید سرنوشت مشترک داشته باشد، تفکر کردم.
دکتر داوریاردکانی چاپ کتاب خود را به خط سریلیک و همچنین عضویت در بخش خارجی آکادمی علوم تاجیکستان را غنیمت خواند و چنین روزی را از جمله بهترین روزهای تاریخ حیات خود دانست و عنوان كرد: با وجود عضویت در شورای عضوهای علمی خارجی این آکادمی باید بگویم که من یک عضو خارجی نیستم. من در تاجیکستان خود را بیگانه و دور از وطن نمیدانم. همواره گفته میشود که ما زبان، فرهنگ، دین و علم مشترک داريم اما این پیوند چیزی ورای این مشترکات است و ما جدای از هم نیستیم. مرزهای سیاسی اهمیتی بیشتر از مرزهای فرهنگی ندارد و نمیتوانند فرهنگ ما را از هم جدا كنند.
در پایان این مراسم نیز با رونمایی از کتاب دکتر رضا داوریاردکانی، دیپلم افتخار و نشان عضویت وي به عنوان عضو خارجی آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان با دریافت اکثریت آراي جمع حاضر در مجلس بدون وجود رأی مخالف، از سوی دکتر محمدشاه هلالاف، رييس آکادمی علوم تاجیکستان به وي اعطا شد.
نظر شما