شنبه ۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۱
منابع غير فارسي قيام عاشورا ديدني شدند

نمايشگاه «قيام عاشورا در منابع غير فارسي ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي» صبح امروز(شنبه) با حضور جمعي از اهالي علم و پژوهش افتتاح شد و 111 منبع موجود در كتابخانه ملي ايران در آن به نمايش گذاشته شدند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مراسم افتتاحيه نمايشگاه «قيام عاشورا در منابع غير فارسي ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي» با حضور حجت‌الاسلام دكتر احمد احمدی؛ ريیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، حبیب‌الله عظیمی؛ معاون کتابخانه ملی ایران، محمدرضا فخرروحانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه قم و دكتر سلمان هادي آل طامه؛ عاشورا پژوه و كربلاپژوه مشهور عرب، در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در اين مراسم حبیب‌الله عظیمی؛ معاون كتابخانه ملی ایران،‌ با اشاره به عظمت قيام عاشورا در تاريخ اسلام گفت: امام حسين(ع) در شرايطي وارد صحنه قيام شد و واقعه عاشورا را رقم زد كه انحرافات در اسلام به حد بسيار بالايي رسيده بود. در اين واقعه از سويي امام حسين(ع) با تمام وجود و هستي خود به صحنه آمد و در نقطه مقابل او، دشمن بود كه با اوج شقاوت تلاش مي‌كرد تا امام حسين(ع) و نهضت او و حقيقت‌طلبي را از بين ببرد اما امام حسين(ع) با همه هستي خود به ميدان آمد و الگويي براي آزادگان تاريخ شد.

عظيمي گفت: اگرچه كتاب‌هاي زيادي درباره واقعه عاشورا نوشته شده‌اند اما اين تعداد در مقابل عظمت واقعه عاشورا اندكند و متاسفانه مسلمانان نتوانسته‌اند به خوبي از عهده بيان اين عظمت در منابع علمي برآيند.

معاون کتابخانه ملی ایران يكي از اهداف برگزاري نمايشگاه قيام عاشورا در منابع غير فارسي توسط بخش ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي كتابخانه ملي را تسهيل دسترسي محققان به اين منابع دانست و افزود: هدف ديگر از برپايي نمايشگاه اين است كه محققان ما بدانند در بخش منابع لاتين چه حجمي از آثار با موضوع عاشورا توليد شده است. اكنون تعداد موجود،‌ بسيار كم است و آنان بايد بدانند به كدام بخش‌ها كمتر پرداخته شده و در آن بخش‌ها، براي پژوهشگران غربي، متون تحقيقي، منبع و مطلب معتبر توليد كنند.

وي با اشاره به اين‌كه يكي از وظايف سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، قرار دادن متون معتبر علمي در اختيار محققان است، گفت: در اين راستا با برپايي نمايشگاه «قيام عاشورا در منابع غير فارسي ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي» اين امكان را فراهم كرده‌ايم و از محققان و ناشران نيز مي‌خواهيم كه در اين زمينه قلم بزنند و خلاهاي موجود را جبران كنند. 

عظيمي منابع ارايه شده در اين نمايشگاه را شامل 89 عنوان كتاب، 21 مقاله و يك پايان‌نامه به زبان‌هاي آلماني، انگليسي،‌ روسي،‌ فرانسه، ايتاليايي، اسپانيولي وتركي آذري عنوان كرد و افزود: براي دسترس‌پذيرتر كردن اين منابع، متن بيشتر اين كتاب‌ها را روي لوح فشرده DVD آماده كرده‌ايم. در اين لوح، متن همه كتاب‌هايي كه درباره آنها با مساله كپي‌رايت مواجه نبوده‌ايم (حدود 60 درصد از منابع موجود) براي استفاده سريع و سهل‌تر پژوهشگران در دسترس پژوهشگران قرار داده شده‌اند.

نمایشگاه «قیام عاشورا در منابع غیر فارسی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی کتابخانه ملی ايران» از  امروز تا 9 آذر ماه از ساعت 8 صبح تا 30/14 در تالار ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي كتابخانه ملي پذيراي بازديدكنندگان خواهد بود.
 
گزارش تكميلي اين نشست خبري متعاقبا ارايه خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط