دکتر«پائولا برنه» ،زندگینامه نویس «جین آستن» از کشف پرتره واقعی و گمشده این نویسنده توانای انگلیسی خبر داد و گفت:بر خلاف تصورات پیشین، دراین پرتره به هیچ عنوان شاهد یک دوشیزه بداخلاق وعبوس نیستیم._
وقتی «برنه» که در زمینه کارهای «جین آستن» تحقیق میکرد، تابلویی را که شوهرش«جاناتان بیت»، شکسپیرشناس معروف در یک حراجی خریده بود دید، بهسرعت این فکر در ذهنش خطور کرد که این پرتره میتواند همان نقاشی گمشده از آستن باشد. پشت این پرتره که با گرافیت بر چرم کشیده شده و سالها در مجموعه یک کلکسیونر قرار داشت، کلمه دوشیزه جین آستن نوشته شده بود و به عنوان تصویری خیالی از آستن در یک حراج به فروش رفت.
«برنه» ادامه داد: وقتی همسرم این تابلو را با این ذهنیت که تصویری خیالی است خرید و آن را به خانه آورد، احساسی بی دلیل در وجودم ریشه کرد؛ این تصویر به نظرم بسیار آشنا آمد. دماغ آستن را میشناختم و فریاد زدم خودش است.
بسیاری معتقد بودند این تنها یک تصویر خیالی از این نویسنده است ولی استدلال آنان برای من قابل قبول نبود و تا حدی احمقانه به نظر میرسید. «آستن» تا سال 1870 یعنی 50 سال پس از مرگش کاملا ناشناخته بود وبا توجه به نوع پوشش و لباسش تاریخ خلق این پرتره به اوایل قرن نوزدهم حدود سال 1815 باز میگردد. پس چرا کسی بخواهد تصویری خیالی از وی ترسیم کند در حالی که در آن زمان، وی شخصیت مهمی نبوده است.
«برنه» برای سردرآوردن از ماجرا وارد مذاکره با بی بی سی شد تا با کمک چندین متخصص تاریخ، مد و آنالیز پزشکی قانونی درباره این تابلو یک مستند بسازد. در این زمینه از کسانی چون پروفسور «کاترین سوترلند» از دانشگاه آکسفورد، پروفسور«کلودیا یوهانسن» از دانشگاه پرینستون و همچنین «لی فی» که همگی متخصص آثار «جین آستن» هستند دعوت به همکاری کرد. پس از تحقیق و تفحص فراوان، «سوترلند» و «یوهانسن» با نظر «برنه» موافق بودند و این اثر را پرتره اصلی «جین آستن» دانستند ولی «لی فی»،این نظریه را نپذیرفت و این تابلو را تصویری خیالی دانست.
«لی فی» در این باره گفت: مهم این است که «جین آستن» در واقعیت کیست و ما میخواهیم چه کسی باشد. اگر واقعا این پرتره واقعی جین آستن است پس چهره ای بسیار بسیار متفاوت از چیزی دارد که ما تاکنون تصور می کردیم. آنچه از نامههای فراوانش به خواهر محبوبش«کاساندرا»بر می آید، این است که وی از نوشتن کتابش احساس غرور می کند ولی از اینکه در آن زمان جدی گرفته نمیشود بسیار غمگین و ناامید است، در حالی که این تصویر با قلمها و دسته ای کاغذ بر روی میز، او را نویسنده ای حرفه ای و زنی با اعتماد به نفس بالا نشان می دهد.
«جین آستین»16 دسامبر سال 1775 در سالروز تولد بتهوون در همپشایر انگلستان به دنیا آمد و تنها کسی که واقعا در زندگی به او نزدیک بود، خواهرش «کاساندرا» بود که از « جین» بزرگتر و زیباتر بود. «جین آستن» در مقایسه با خواهرش، آدم غمگینی به حساب میآمد.
جین آستن در طول زندگی آرامش چندین کتاب نوشت که البته در دوران حیاتش چندان به چشم نیامد. از رمانهای وی میتوان به «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «پارک منسفیلد»، «اِما»، «کلیسای نورتنگر» و «اغوا» اشاره کرد. این نویسنده در سال 1817 چشم از جهان فرو بست.
نظر شما