به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، عزيزي، درباره ابلاغيه جديد اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبني بر صدور مجوز کتابها با شرط اِعمال موارد اصلاحی از سوی ناشر، توضيحاتي داد و بر ضرورت ايجاد فضاي اعتماد ميان مسوولان و ناشران تاكيد كرد.
وي در اينباره گفت: ضروري است كه ميان ناشران و مسوولان فرهنگي فضايي مبتني بر اعتماد شكل بگيرد و من به عنوان ناشر از به وجود آمدن اين روحيه استقبال ميكنم؛ همچنانكه اين ابلاغيه در بخشهايي نشان از اين امر دارد.
وي افزود: تعهد ناشران در اين ابلاغيه كمي جاي درنگ دارد؛ چرا كه ناشر قشر فرهنگي است و دوست ندارد كه كتابي را در تعارض با مسایل اخلاقي يا اجتماعي وارد بازار كتاب كند و از اين حيث مسوولان بايد به ناشران اعتماد داشته باشند و در موضوع تعهد ناشران در اين ابلاغيه، درنگ و تجديد نظر كنند.
اين نويسنده در ادامه با اشاره به اينكه اغلب آثار نه طبق قوانين مدون كه گاهي به طور سليقهاي مشمول اعمال مميزي ميشوند، توضيح داد: در برخي موارد ديده شده كه موارد مميزي براساس سليقه بررسان اعمال شده و اين مساله هم منجر به تعدد گزينههاي اصلاحي و هم طولاني شدن روند اداري چاپ كتاب خواهد شد.
عزيزي اجرايي شدن اين ابلاغيه را منجر به بهبود نسبي اقتصاد نشر دانست و افزود: در شرايطي كه رفت و برگشتهاي اداري، بازار نشر را با مشکل مواجه ميكند، این ابلاغیه ميتواند تحولي در اقتصاد نشر به وجود بیاورد و انگيزه اهالي فرهنگ را در توليد كتاب تقويت كند.
اين ناشر در پايان از تغيير نسبي در روند دريافت مجوز كتاب در يک ماه اخير سخن گفت و توضيح داد: روند صدور مجوز در يك ماه اخير سرعت بيشتري گرفته كه اميدوارم اين مساله شروع تحولی جدی باشد كه جاي خوشحالي دارد.
سهشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۱
نظر شما