دوشنبه ۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۴
محمدزاده انتقادات به نرم‌افزارهاي كتابخانه‌اي نوسا را پاسخ داد

مدير عامل شركت نوسا مهمترين انتقادي را كه از سوي كاربران به نرم‌افزارهاي كتابخانه‌اي اين شركت وارد مي‌شود، انعطاف نداشتن آن دانست و در پاسخ گفت: درخواست‌هايي كه در نرم‌افزارها پذيرفته نمي‌شوند به دليل اين است كه با چارچوب‌هاي فكري شركت سازگار نيستند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، احمد محمدزاده صبح امروز (5 دي) در همايش «گذر از کتابخانه دیجیتال و ارایه سیستم آرشیو دیجیتال سیمرغ» و با حضور جمعي از كتابداران و كارشناسان اين حوزه در سالن همايش‌هاي صدا و سيما سخن ‌گفت.
 
مدير عامل شركت نوسا در اين همايش گفت: برخي مي‌گويند كه كتابداري رشته عميقي نيست، اما برگزاري اين همايش‌ها نشان دهنده هميت كتابداران است.

وي سخنان خود را با موضوع «اطلاعات، محتوا و دانش» آغاز كرد و گفت: محور بحث‌هاي من فلسفي نيست و در ساختارهاي جديد اطلاعاتي سخن مي‌گويم. بنابراين در قالب اين ساختار تعاريف خود را از محتوا، اطلاعات و دانش ارايه مي‌كنم. محتوا به معناي content است كه توسط محققان، دانشمندان و ... توليد مي‌شود. 

وي ادامه داد: اين اطلاعات در جايي نگهداري مي‌شوند كه به اشتباه به آن كتابخانه ديجيتال مي‌گويند در حالي كه در اين كتابخانه ديجيتال اگرچه امكان جستجوي تمام متن هم باشد،‌ دسترسي به اطلاعات ممكن نيست. 

مديرعامل شركت نوسا اضافه كرد: زماني كه اطلاعات فهرست‌نويسي و دسترس پذير شود كه در واقع اين كار توسط كتابداران صورت مي‌گيرد، كتابخانه ديجيتال شكل مي‌گيرد. يكي از وظايف كتابداران توليد اطلاعات از روي محتوا است كه پس از آن امكان جستجوي اطلاعات از تمام متن در محتوا فراهم مي‌شود. 

محمدزاده همچنين درباره تعريف دانش گفت: دانش از برقراري ارتباط ميان عناصر اطلاعات و محتوا توليد مي‌شود و تمام ساختارهاي اطلاعاتي بر اين موضوع است. هر چه اطلاعات بيشتر و روابط گسترده و ساختاريافته‌تر باشد، توانمندي در انطباق روابط منجر به دانايي خواهد شد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به برخي از نقاط ضعف و قوت نوسا اشاره كرد و گفت: نقطه ضعفي كه اكثر كاربران درباره نوسا مطرح مي‌كنند عدم انعطاف پذيري آن است. برخي از درخواست‌ها در استفاده از نرم‌افزار در كمترين زمان و برخي با تأخير انجام مي‌شود اما برخي ديگر اصلاً پاسخ داده نمي‌شوند. 

مديرعامل شركت نوسا تصريح كرد: درخواست‌هايي كه مورد پذيرش واقع نمي‌شوند به دليل اين است كه با چارچوب هاي فكري شركت سازگار نيستند. 

وي همچنين در اين همايش درباره معرفی سیستم آرشیو دیجیتال سیمرغ،‌ طبقه‌بندی کاربران و منابع دیجیتال بر اساس بخش‌ها و وظایف مختلف سازمانی، نسخه وبژه اینترنت برای فایل‌های صوتی و تصویری، تعیین سطح دسترسی بر روی شاخه‌های اصلی درخت منابع دیجیتال، معرفی امکانات جدید پورتال سیمرغ، استانداردهای پورتال، دلایل لزوم Open Source(منابع باز) بودن پورتال کتابخانه و‌ معرفی دو طرح جدید قاف و سام به منظور کاهش هزینه‌های مکانیزه كردن کتابخانه‌های کوچک سخن گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط