به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از موسسه نمایشگاههای کشور، در این مراسم نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان، استاندار و مدیرکل اداره ارشاد این استان هم سخنرانی کردند.
دری تالیف و نشر کتاب را کاری ارزشمند دانست و گفت: استان مازندران دارای مولفان توانا و قدرتمندی است که باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصلاح فرهنگ عمومی را دغدغه امام راحل، رهبر معظم انقلاب و سایر بزرگان نظام دانست و اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف متعالی باید از کتاب به عنوان مهمترین ابزار فرهنگی استفاده کرد.
وی از کتاب و کتابخوانی به عنوان دغدغه فرهنگی مقام معظم رهبری یاد کرد و افزود: مطالعه کتاب، تاثیری ماندگار و بلند مدت در ذهن خواننده دارد و مهمترین عامل فرهنگسازی است.
دری با بیان اینکه هیچ یک از رسانههای نوظهور نمیتوانند با کتاب برابری کنند، گفت: حذف کتاب از گردونه فرهنگ، غیر ممکن است.
وی تالیف کتاب در زمینه انقلاب اسلامی، دستاوردهای آن و مقایسه با سایر انقلابها و همچنین زندگینامه حضرت امام خمینی (ره) را از تاکیدات رهبر عظیمالشان انقلاب دانست و از نویسندگان خواست تا در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
معاون امورفرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عصاره تحقیقات در حوزه فرهنگ انس با قرآن، شناخت احکام و ارتقای معرفت دینی است و برای موفقیت و ماندگاری باید این سه اصل مهم در نظر گرفته شود.
وی از تهیه اطلس فرهنگی مازندران خبر داد و افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجهای برای این منظور در نظر گرفته است.
دری بر تهیه اطلس فرهنگی در سایر استانها تاکید کرد و گفت: با مجموعه آنها میتوانیم اطلس فرهنگی ایران اسلامی را تدوین کنیم.
آیت الله طبرسی: تالیف و انتشار کتاب برای کودکان و نوجوانان بیشتر شود
آیت الله نورالله طبرسی، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، در این مراسم، با بیان اینکه کودکان، نوجوانان و جوانان در جنگ نرم بیش از دیگران در معرض حملات فرهنگی هستند، گفت: مسوولان فرهنگی و ناشران و نویسندگان باید با در نظر گرفتن این خطر جدی، فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از جمعیت کشور، جوان هستند، افزود: باید برای سرگرمیهای سالم آنان اقدامات لازم صورت گیرد.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، خانوادهها را در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی موثر دانست و گفت: متاسفانه در برخی از موارد دوری خانوادهها از این کالای فرهنگی از پدر و مادرها نشات میگیرد.
وی برانتخاب دقیق عناوین کتاب در نمایشگاه تاکید کرد و افزود: کتابهای با محتوا و مفید به خودی خود تعداد بازدید کنندگان و خریداران را افزایش خواهد داد.
طبرسی، مازندران را به لحاظ دارا بودن انسانهای فرهیخته و ادیب، از استانهای نمونه کشور معرفی کرد و گفت: نسبت به داشتن چنین نعمتهای بزرگ، فضا برای نمایشگاههای کتاب وجود ندارد. ما احداث مرکز نمایشگاهی در ساری را از رییس جمهور خواستهایم و امیدواریم که هرچه زودتر به این خواسته ما عمل شود و این مرکز نمایشگاهی در ساری احداث شود.
وی با بیان اینکه علم بدون تقوا منجر به جنایت میشود، افزود: علمی خادم بشریت است که ریشه در قرآن و اعتقادات داشته باشد.
استنادار مازندران: مولفان مازندرانی باید مورد حمایت قرار گیرند
سیدعلی اکبر طاهایی، استاندار مازندران هم در این مراسم با بیان اینکه مولفان مازندرانی با کمترین بضاعت به تالیف کتاب میپردازند، افزود: حمایت همه جانبه از آنان در ارتقای فرهنگی استان موثر است.
وی از قرآن به عنوان بزرگترین و ماندگارترین کتاب جهان یاد کرد و ادامه داد: با قرائت و درک این کتاب آسمانی، ارزش کتابخوانی تبیین خواهد شد.
طاهایی از رهبر معظم انقلاب به عنوان دلبسته کتاب یاد کرد و گفت: وجود چنین رهبر فهیم و کتابخوان برای مسلمانان جهان افتخار آمیز است.
وی افزود: امروزه وضعیت نشر در سایه توجهات رهبر فرزانه و مسوولان فرهنگی دلسوز رضایتبخش بوده و مردم باید با مطالعه، این نعمت را پاس بدارند.
استاندار مازندران برگزاری نمایشگاه کتاب را در مقابله با تهاجم فرهنگی موثر دانست و گفت: باید به کتابهایی که مورد توجه جوانان است، بیشتر پرداخته شود.
وی از کمبود فضا برای نمایشگاه کتاب انتقاد کرد و از مسوولان فرهنگی کشور خواست تا در این راستا اقدام کنند.
حجت الاسلام ابراهیمی: مردم مازندران همواره استقبال رضایت بخشی ازنمایشگاههای کتاب دارند
حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در این مراسم، برگزاری این رخداد را با توجه به علاقه مردم فرهنگ دوست استان به کتاب، بسیار مهم دانست و افزود: با آسیب شناسیهای انجام شده دورههای قبل سعی شده است نظر شهروندان بیش از گذشته در این نمایشگاه تامین شود.
وی گفت: هر یک از عناوین بیداری اسلامی، جنگ نرم، زن و خانواده، عفاف و حجاب، سنتهای مازنی، حوزه و عکس غرفهای را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، استقبال شهروندان این استان از هفتمین نمایشگاه کتاب را رضایت بخش دانست و گفت: در دوره پیشین ۵۰۰ هزارنفر بازدید کننده از نمایشگاه داشتهایم و در مدت برگزاری نمایشگاه بیش از ۱۰میلیارد ریال کتاب خریداری شده است.
وی افزود: بیش از ۴۰۰ هزارعنوان کتاب در زمینههای دینی، دانشگاهی، فرهنگی، هنری و کودک و نوجوان درهشتمین نمایشگاه کتاب مازندران در معرض دید بازدیدکنندگان قرارگرفته است.
هشتمین نمایشگاه کتاب استان مازندران تا ۱۴ بهمن، همه روزه از ساعت 9 صبح تا هشت شب پذیرای علاقهمندان است.
یکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۲
نظر شما