یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۷
فرياد رساي ماندلا از لابلاي كلمات

چاپ نخست كتاب «پندارها و گفتارهاي نلسون ماندلا» نوشته «نلسون ماندلا» و «ورنه هريس» با ترجمه علي‌اكبر عبدالرشيدي از سوي انتشارات اطلاعات منتشر و روانه بازار نشر شد. اين كتاب درباره شخصيت جديد ماندلا در پايان ماموريت تاريخي اوست كه در آن به ذكر خاطرات و لحظات مهمي از زندگي‌اش مي‌پردازد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ماندلا در اين اثر‌ تعريف مي‌كند كه چرا خود را متعهد هميشگي به ملاحظات مهمي مي‌داند كه رسالت تاريخي و مردمي او را رقم مي‌زند.

نام اصلي اين كتاب كه از سوي ياران «نلسون ماندلا» جمع‌آوري، تلخيص و چاپ شده، «گفتگو با خودم» يا «خودگويي‌هاي من» است اما اين نام بر چنين كتابي در زبان فارسي، ادا كننده حق مطالب مندرج در آن نيست. از اين‌رو، مترجم اين اثر ترجيح داده نام «پندارها و گفتارهاي نلسون ماندلا» را برگزيند كه ماهيت مطالب مندرج در كتاب را بهتر بيان كند.

اين كتاب در نوع خود شرح حال «نلسون ماندلا» محسوب مي‌شود اما به شكل و قيافه‌اي متفاوت. همان‌طور كه در مقدمه كتاب آمده است، دوستان «نلسون ماندلا» در بنياد ماندلا در آفريقاي جنوبي با در كنار هم‌ قرار دادن اسناد، مدارك، سخنراني‌ها، دفاعيات صحنه محاكمه‌ها، اعترافات، مصاحبه‌ها، گفت‌وگوهاي شخصي يا رسمي،‌ خاطرات دوستان و حتي دشمنان توانسته‌اند خطي مستند و مستدل را دنبال كنند كه شرح حال «نلسون ماندلا» را هم بيان مي‌كند. در واقع، آن‌چه وجود دارد، سند است.

زندگي او در نوشته‌هاي بي‌شماري از شرح حال گرفته تا مقالات روزنامه‌ها و مجلات، از فيلم‌هاي سينمايي تا مستندهاي‌ تلويزيوني،‌ از كتاب‌هاي بزرگ و مصور تا ضميمه‌هاي روزنامه‌ها، از سرودهاي آزادي تا اشعار حماسي، از وب‌سايت‌هاي سازمان‌هاي بزرگ تا وبلاگ‌هاي شخصي افراد شرح داده شده است. اين اثر نيز به اين پرسش‌ها پاسخ مي‌دهد كه «نلسون ماندلا» به واقع كيست و‌ چه انديشه‌اي در سر دارد.

«نلسون ماندلا» در خلق ادبياتي به نام ادبيات ماندلا و در انتشار اين ادبيات و گفت‌وگوهاي عمومي نقش داشته است. شرح حال او با نام راه دراز آزادي كه در سال 1994 منتشر شده، تاكنون كتاب پرفروشي بوده است. از سال 1990 كه «نلسون ماندلا» از زندان آزاد شد، مطالب زيادي از سوي دفترش انتشار يافت. او هزاران مصاحبه تلويزيوني،‌ سخنراني، پيام ضبط شده و كنفرانس مطبوعاتي داشته است.

خودگويي‌هاي نلسون ماندلا به خواننده اجازه مي‌دهد كه با گشت‌وگذار در بايگاني شخصي‌اش، آن بخش از شخصيت، پندارها و گفتارهاي «نلسون ماندلا» را كه تاكنون از انظار عمومي مخفي مانده است، بشناسند. در اين بايگاني شخصي، نوشته‌ها و گفتارهاي منتشر نشده و خصوصي «نلسون ماندلا» كه يا براي دوستان بسيار نزديكش ابراز شده يا در زندگي خصوصي او باقي مانده‌اند، برملا مي‌شود.

در اين كتاب «نلسون ماندلا»يي ديده مي‌شود كه به هيچ مخاطبي احتياج نداشته و در خفا گفته و نوشته است. در اين‌جا «نلسون ماندلا»يي ديده مي‌شود كه نامه‌هاي خصوصي مي‌نويسد، پيش‌نويس متن سخنراني خود را تنظيم مي‌كند، مراقب وزن و فشار خونش است و برنامه كارهاي در دست اجرايش را تهيه مي‌كند. او در  اين كتاب يك قديس يا يك قهرمان كه از دسترس مردم عادي دور مانده است، نيست. 

كتاب خودگويي‌هاي نلسون ماندلا در حقيقت، كتاب خود «نلسون ماندلا» است. صداي «نلسون ماندلا» از لابلاي كلمات و صفحات كتاب به گوش مي‌رسد اما نبايد زحمات كارشناسان اعضاي اين گروه را در تهيه اين كتاب ناديده گرفت. كلماتي كه در اين كتاب به كار رفته‌اند، از ميان مطالب زيادي استخراج شده‌اند‌.

كتاب حاضر در چهار بخش، پندارها و گفتارهاي نلسون ماندلا را بررسي كرده است. زندگي روستايي، در صحنه نمايش، حماسه و كمدي تراژيك، عناوين بخش‌هاي چهارگانه اين اثرند.

چاپ نخست كتاب «نلسون ماندلا، پندارها و گفتارها» با شمارگان 2100نسخه، 556 صفحه و بهاي 80000 ريال راهي بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها